Afbeelding
Foto: Pixabay

€750.000 derde fase Innovatieprogramma ZorgTech

Algemeen 266 keer gelezen

De provincie Zuid-Holland stelt €750.000 beschikbaar voor innovatieprogramma ZorgTech. Dit programma ondersteunt Zuid-Hollandse bedrijven en zorgorganisaties in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om de gezondheidszorg te verbeteren.

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. De bevolking vergrijst én de levensverwachting neemt toe. Er is een groeiende vraag naar langdurige vormen van zorg en tegelijkertijd een groeiend tekort aan zorgpersoneel. Om deze uitdagingen aan te gaan, wordt ingezet op het voorkomen, verplaatsen en vervangen van zorg. Technologische oplossingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Kansrijke innovaties
Het Zuid-Hollandse innovatieprogramma ZorgTech laat kansrijke innovaties de weg naar de gezondheidszorg sneller vinden. Veel bedrijven en zorgpartijen die werken aan technologische zorgoplossingen, ervaren obstakels om tot daadwerkelijke toepassing te komen. Hierdoor gaan kansrijke initiatieven verloren. ZorgTech helpt door het verbinden van de juiste partijen en ondersteunt bedrijven bij het opschalen van technologische oplossingen door concrete innovatieprojecten.

ZorgTech is een samenwerking van de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), TNO, InnovationQuarter en Medical Delta.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant