Vanaf 6 september start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport
Vanaf 6 september start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport

Rabobank zet zich in voor verenigingen

Algemeen 202 keer gelezen

Clubs vervullen een belangrijke rol in de lokale samenleving. Ze zijn er voor iedereen en dragen zo bij aan welzijn, zorgen voor verbondenheid en bieden sociale contacten. Rabobank vindt dat iedereen een club verdient. 

Vanaf 6 september start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport daarom weer. Een initiatief dat clubs een boost geeft doordat zij stemmen kunnen werven voor het realiseren van doelen en projecten die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te helpen verwezenlijken.

Campagne voeren
Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren veel geld in het verenigingsleven. Verenigingen uit de regio die deelnemen, voeren campagne voor hun doelen en projecten. Leden van de Rabobank kunnen vervolgens onder andere via de Rabo Bankieren app stemmen op initiatieven die zij een warm hart toedragen. Denk aan de verduurzaming van het clubhuis of het opzetten van trainingsprogramma’s speciaal voor gehandicapten of senioren.

Versterken van het verenigingsleven
Verenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke functie maar hebben het door corona moeilijk gehad. Ledenaantallen zijn teruggelopen evenals de inkomsten. ‘Nederland is kampioen verenigen. Clubs bieden ons een plek waar je altijd welkom bent en jezelf kan zijn’, vertelt Caspert van der Wel, directeur Coöperatieve Rabobank. ‘Door corona hebben ze die functie lang niet kunnen vervullen. Daarom willen we hen juist nu weer goed op weg helpen en een steuntje in de rug geven. Dat doen we met onze kennis, ons netwerk en Rabo ClubSupport. Dit jaar stellen we 100.000 euro beschikbaar voor Rabo ClubSupport.’

In 2020 hebben bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden 315 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Zo wisten Voedselbank Hoeksche Waard, Speeltuinvereniging De Flipjes en Oranjevereniging Dirksland bijvoorbeeld met een groot aantal stemmen een mooi bedrag in de wacht te slepen.

Inschrijving gestart
Verenigingen en stichtingen, die voldoen aan de voorwaarden voor deelname, ontvangen een persoonlijke uitnodigingsmail van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2021. Clubs kunnen zich tot en met 27 september aanmelden. De stemperiode voor leden van Rabobank loopt van 4 oktober tot en met 25 oktober. Elk lid mag stemmen op zijn of haar drie favoriete clubs. Medio november wordt bekendgemaakt hoeveel stemmen elke club heeft ontvangen en op welke bijdrage zij mogen rekenen.

Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op https://www.rabo-clubsupport.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant