Afbeelding
Column

Anti vaccinatie demonstratie

Algemeen 715 keer gelezen

We zouden er zo langzaam aan toch wel vanaf moeten zijn. Van die corona ellende. Maar het blijft terugkomen, telkens stijgt het aantal besmettingen weer. Hoewel ik me afvraag waarop deze telling gebaseerd is. Afgelopen jaar werd er anders getest dan nu. Toen testte men alleen volwassenen. Kinderen en jongeren kregen het niet was de boodschap. Oké duidelijk maar daar hield het virus zich niet aan. Het bleek dat bij het starten van het nieuwe schooljaar de besmettingen omhoog vlogen. Toch werden kinderen pas veel later getest. Wat toen enorm hoog leek kan je niet vergelijken met dezelfde aantallen die nu uit de test naar voren komen. Nu wordt iedereen getest en de piek van toen was toen waarschijnlijk dubbel zo hoog.

De scholen zijn ook nu weer begonnen en de eerste 10 tallen klassen zijn al weer naar huis gestuurd. In de noord regio dan waar men net even eerder begon dan hier. En ja dan was er de grand prix op Zandvoort. Alle evenementen waren al weer afgezegd maar dit mocht om onduidelijke reden toch doorgaan. Een grote camping werd zomaar toegestaan. Vreemd, een boer die een minicamping wil beginnen moet aan zoveel eisen voldoen dat het haast ondoenlijk is. Maar goed een feestje op zijn moet kunnen, niet waar?

En dat dachten ook een flinke handvol wappies. Klinkt als tekenfilmkarakters maar zijn in mijn ogen wezenloze corona ontkenners. In een week waarin bekend gemaakt werd dat ruim 70% van de Europese bevolking is gevaccineerd begonnen zij een demonstratie tegen vaccineren. Hoe dom kan je zijn, dat is toch mosterd na de maaltijd. En waar was die demonstratie, je gelooft het niet. In Spijkenisse noord. Rond het beroemde Plateau, winkelcentrum met wereld allure. Als je dan indruk wilt maken doe je dat daar. Ik scheef toch al: wezenloos! Iedereen heeft uiteraard recht om zijn mening te verkondigen. Hoe dom die mening ook is. Maar nadenken voor je zo’n idiote demonstratie start is ook een optie. Ik hoorde diezelfde week namelijk dat een collega was overleden aan longontsteking. Binnen enkele dagen was hij er niet meer. En je raad het al, met zijn 63 jaar had hij in al zijn wijsheid besloten zich niet te laten vaccineren. Mijn advies denk eerst eens heel goed na voor je een beslissing neemt, dat geldt zowel voor vaccineren als demonstreren..

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant