Afbeelding

Verpleegkundige Dorothé Kieboom (PvdA) opnieuw kandidaat-raadslid

Algemeen 587 keer gelezen

De afgelopen periode is zichtbaar geworden dat de Partij van de Arbeid in Nissewaard veel jonge en frisse gezichten erbij heeft gekregen. Om een juiste balans tussen nieuwe en ervaren mensen te krijgen in het gemeentebestuur is de PvdA Nissewaard blij dat Dorothé Kieboom heeft aangegeven opnieuw beschikbaar te zijn als raadslid voor de komende periode richting de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Kieboom, afgelopen 4 jaar fractievoorzitter, is dan inmiddels 8 jaar raadslid en wil de komende periode graag oogsten wat de afgelopen periode is gezaaid. “De PvdA heeft Nissewaard een sociaal gezicht gegeven,” aldus Kieboom. Daarnaast wil ze haar kennis en ervaring overdragen aan een nieuwe generatie kandidaten.

Dorothé Kieboom heeft zich de afgelopen periode hard gemaakt voor meer vrouwen in de politiek. Samen met een collega heeft zij expliciet vrouwen kennis laten maken met de lokale politiek. Ze is dan ook blij dat ook binnen haar partij veel vrouwen zich kandidaat hebben gesteld voor een plek in de gemeenteraad. Daarnaast heeft Kieboom de Johanna Engwirda Agricola prijs geïntroduceerd voor vrouwen die in de politiek het verschil hebben gemaakt in Nissewaard.

Dorothé Kieboom is werkzaam als verpleegkundige in een ziekenhuis en heeft tijdens de eerste coronagolf tijdelijk haar fractievoorzitterschap neergelegd om extra bij te kunnen springen op de IC’s. Ook de komende periode kunnen we van haar verwachten dat zij zich hard zal maken voor goede zorg in onze regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant