Foto: Aad v.d. Voorn
Foto: Aad v.d. Voorn

Boksgala Schildkamp enorm succes

Sport 321 keer gelezen

Hoogvliet – Afgelopen zaterdag organiseerde Boksvereniging Schildkamp in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Sport en Recreatie en de Nederlandse Boksbond wederom een boksgala in MFC Boomgaardshoek. Met inmiddels haar derde boksgala dit jaar zet Boksvereniging Schildkamp het amateurboksen opnieuw op de kaart. Jong talent en elite boksers met meer wedstrijdervaring wisselden elkaar af in een veelzijdig boksprogramma.

Boksers uit Rotterdam en omstreken maakten één voor één hun entree. Ook Schildkamp zelf was goed vertegenwoordigd door Luuk Verschoor, Patrick van der Burg, Sarah Zolak en Angela Gijzen.


Luuk Verschoor bokste een mooie rematch tegen Hip Bos (DOS). Beide boksers begonnen de partij met veel stoten. Luuk bokste uitermate netjes en liet goed zien dat hij de bokstechniek beheerste. Toch moest hij het opnieuw afleggen tegen zijn tegenstander. Met een 3-0 score werd de partij gewonnen door Hip Bos.

Patrick van der Burgh uit Spijkenisse kwam uit tegen Gerson Watimena (Bredase Ring). Deze boksers waren gewaagd aan elkaar, maar Patrick wist de partij te controleren met krachtige, lange directes. Met een 2-1 score was hij dan ook een terechte winnaar.

Sarah Zolak bokste haar eerste elite partij tegen Mirthe Velkers ( Boksteam Vargas). Sarah bewoog goed en ving de aanval van haar tegenstander op met een dubbele dekking. Haar snelheid en explosiviteit maakte haar de meerdere in deze partij. Sarah won de partij met een knock-out in de derde ronde en bemachtigde zo ook welverdiend de stijlprijs.

De laatste partij van Schildkamp werd gebokst door Angela Gijzen. Zij kwam uit tegen Michelle Kunst (Boksschool van ’t Hof). Angela had het de eerste ronde moeilijk met haar lange tegenstander. De tweede ronde wist ze de partij naar haar hand te zetten door de directes van haar tegenstander te controleren en op hoog tempo veel stoten uit te delen. Daarmee won ze de partij met een score van  3-0.

De prestaties van beide dames bleven niet onopgemerkt. Zowel Sarah Zolak als Angela Gijzen hebben zich geplaatst voor de NK Elite in december.


Het boksgala was wederom een groot succes. Het volgende boksevent op de Hoogvlietse  agenda is het NK Scholieren, Cadetten en Junioren. Ook dit jaar stelt MFC Boomgaardshoek haar ruimte beschikbaar voor het NK.  Dit zal naar verwachting plaatsvindenvan 15 tot en met 17 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant