Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Lesmotor rijdt tegen vrachtwagen op truckersparking

Algemeen 1.204 keer gelezen

Spijkenisse - De beroepschauffeurs die gebruik maken van de vrachtwagenparking op de Mosterweg liggen al enige tijd overhoop met de gemeente. 

De chauffeurs willen graag dat er een hek om het terrein komt en niet alleen een slagboom, die het vaker niet dan wel doet. Nu kan iedereen zonder problemen het terrein op komen. De chauffeurs klagen al langer over vervuiling door de aanwezigheid van illegale nachtparkeerders uit het Oostblok en inbraken. Ook het feit dat rijscholen gebruik maken van het terrein, zit ze niet lekker.

Op maandag 30 augustus jl. is Martijn Vonk als woordvoerder van de chauffeurs in gesprek gegaan met Peter van der Velden van de Volkspartij, die al diverse keren de situatie op het parkeerterrein heeft aangekaart. De reden voor het gesprek was een aanrijding in het voorafgaande weekend. Een lesmotor van een rijschoolhouder uit Rotterdam, reed in op een geparkeerde vrachtauto. Er was geen persoonlijk letsel, maar wel een enorme schade aan de lesmotor en de oplegger van de vrachtwagen. In het geval van de laatste wordt de schade geraamd op enkele duizenden euro’s.

De gedupeerde chauffeur overweegt aangifte te doen. Op de parking geldt een maximale snelheid van 5 km per uur, maar daar houdt men zich niet aan. 

Volgens de rijschoolhouder heeft hij een vergunning van de gemeente ontvangen om les te geven op het parkeerterrein. 

Van der Velden vraagt zich af wanneer er actie genomen gaat worden en de chauffeurs eindelijk antwoord krijgen op gestelde vragen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant