Glunderen met de High-Five borden en een mooie overeenkomst.
Glunderen met de High-Five borden en een mooie overeenkomst. Foto: Foto-OK.nl

Maar liefst 170 sportieve stagiaires actief op scholen

Algemeen 275 keer gelezen

Spijkenisse - De wethouders Martijn Hamerslag en Wouter Struijk ondertekenen maandag een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst met diverse docenten en studiebegeleiders van het Albeda College en Zadkine. 

In het komende schooljaar zijn op de basisscholen in de gemeente, bij vele sportclub en wijkverenigingen maar liefst 170 studenten actief met een stageplek in de gemeente Nissewaard.

Veel stagiaires
Zij gaan onder en na schooltijd aan de slag om de jeugd meer aan het bewegen te krijgen. Zestig studenten van het Zadkine worden op projectmatige basis ingezet, twintig studenten van het Albeda College krijgen een jaarstage; de studenten lopen één jaar lang stage en volgen een curriculum. Negentig studenten van het Albeda College worden beweegambassadeurs; een project waar studenten op scholen pauze-clinics verzorgen om de kinderen in aanraking te laten komen met leuke en sportieve spellen.

Baat bij
De gemeente is heel blij, dat ze deze overeenkomst met de beide ROC’s kon afsluiten. Wethouder Struijk was heel enthousiast: ‘We creëren heel veel stageplekken; goed voor de stagiaires, die zo veel ervaring opdoen. Maar ook voor de jeugd. Zij krijgen meer lessen en maken misschien wel kennis met sporten, waar ze nog nooit van gehoord hebben. Iedereen heeft er dus baat bij!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant