Afbeelding
column

Vakantie

Column 141 keer gelezen

2020 was raar jaar, zeker wat vakantieplanning aanging. Niemand wist wat we konden verwachten. Wat wel en niet mocht. Waar we naar toe mochten en als het al mocht of we weer terug konden komen. Dus bleef iedereen lekker in Nederland en het bleek dat het “thuis” ook erg mooi is. Dat er veel viel te ontdekken en te beleven, en makkelijk, iedereen spreekt Nederlands. Gelukkig was de zomer prima! Lekkere temperaturen, zonnetje. Dat maakte dat de handel in caravans en campers top tijden draaide. Dat campings en vakantieparken na een slecht voorjaar toch nog erg goed draaiden. 

En nu dan, 2021? Weer zijn er veel mensen in Nederland gebleven vanwege de onzekere corona berichten. Helaas voldoet het weer niet aan de verwachtingen. Vaak en soms veel regen en lage temperaturen zorgen voor soms totaal verregende vakantiepret. Je zal toch maar gestaan hebben op een camping in de Maasvallei en hals over kop moeten opbreken door naderend hoog water. Of in de Achterhoek waar het water 20 cm hoog in je tentje staat. Jammer, want veel mensen hebben die vakantie echt nodig om bij te tanken voor komend jaar. Wie weet wat ons nog allemaal te wachten staat? 

Dat geldt ook voor mij en mijn vrouw. Na een jaar heel hard buffelen waren wij beiden een beetje versleten. Dus hup met de caravan naar landgoed Barendonk in het altijd mooie Beers! Waar dat ligt? Tussen Cuyk, Grave en Mills. Vlak bij Nijmegen. En daar zit ik dan in de voortent op zondagmorgen. Regen buiten, kou binnen, het is niet anders. We rusten wel uit, dat wel! Want je kan nergens naar binnen, met Kees en Eros, onze honden. Ze in de auto laten zitten is geen optie. Er is als de zon dreigt door te breken altijd wel iemand die denkt dat de honden instant gekookt worden. Zelfs al is het buiten slechts 18 graden. 

Ach niet klagen, Kees en Eros hebben het prima naar hun zin, Rennen in het bos, met takken sjouwen. Naar de honden speeltuin waar zeker 40 andere honden rondliepen. Wat een feest! Tot we te horen kregen “Kees is nu wel uitgespeeld, hij is te enthousiast”. Met andere woorden ophoepelen. Toch wel een mijlpaal, de eerste hond met een speeltuinverbod, een hooligan! Zo blijft er altijd wel wat te beleven in ons mooie Nederland!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant