Afbeelding

Thaise grootmeester op bezoek bij Kam-Lung

Sport 144 keer gelezen

Heenvliet - Op zaterdag 19 oktober jl. werd Kam-Lung vereerd met bezoek uit Thailand. Dit maal is het Master Ekger Mono die een seminar in het Muay Thai/Muay Boran kwam verzorgen. Master Thaweesak Mennoi (Ekger Mono) traint aan het Siamyout Martial Arts Academy onder Grand Master Sane Tubtimtong en Grand Master Somboon Tapina. Hij is voormalig lid van het Thaise nationale team in de gewichtsklasse 51-54KG. In totaal heeft hij 150 professionele matches gevochten en verschillende titels behaald. Op dit moment maakt hij een tour door West-Europa en geeft o.a. in Frankrijk, Duitsland en Nederland seminars.

De belangstelling op zaterdag was groot. Naast deelnemers uit alle Kam-Lung vestigingen (Heenvliet, Lelystad en Rotterdam) waren er ook gastscholen aanwezig. In een razende tempo werden  verschillende Muay Thaitechnieken getraind. Heel mooi was ook de Muay Boran vorm die hij liep in traditionele kledij. De seminar werd beëindigd met echte Muay Boran verdedigingstechnieken (zonder handschoenen). Een zeer leerzame ervaring voor de deelnemers.

Voor iedereen is het nu herfstvakantie. Voor een aantal Kam Lung leden is het de laatste week in aanloop naar de EK (georganiseerd door de WKF) in Bregenz toe. De laatste voorbereidingen worden getroffen en dan vertrekt het Nederlands team o.l.v. Sijou van der Spek richting Oostenrijk. Dit jaar zal het Nederlands team deelnemen aan een aantal onderdelen. Zo zullen Cara Mieras, Morena de Vlieger en Kylee van der Spek hun kansen wagen bij de vormen op muziek. Artur Jaskul, Wendy Broux en Wesley Coenen zullen meedoen in verschillende categorieën in het Muay Thai.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant