Yasmine in actie.
Yasmine in actie. Foto: PR

Dog frisbee titel voor Spijkenisser combinatie

Algemeen 380 keer gelezen

Spijkenisse - Vorige week heeft het team van Endless Dog Fun met vijf combinaties deelgenomen aan de  jaarlijkse dog frisbee distance kampioenschappen in België. Het team deed mee in vier klassementen; in twee klassementen stonden ze op het podium en pakten een titel.  

Arie Koster deed met zijn jonge hond Jasmine (17 mnd) mee in young dogs 12 t/m 18 maanden. Faith zijn andere hond kwam uit bij de starters (3,5 jaar). Monique Stigter kwam in de super openklasse uit met Starlight (3,5 jaar) en Feniks (6 jaar) en in de veteranenklasse met haar oude Candy (9,5 jaar).

Tijdens de kampioenschappen worden er drie rondes gespeeld om zo veel mogelijk punten te verzamelen bij het spel. Het parcours wordt gespeeld op het gras met een baanlengte van 60 meter en 12 meter breed. De baan is verdeeld in vakken van 10 meter, met in het midden één strook van twee meter over de totale lengte voor de extra bonus punten. Handler/ speler/ team krijgt max 90 seconde de tijd om worpen te doen, heeft men nog tijd over, dan kan men nog een aantal worpen doen. De beste vijf worpen met de meeste punten worden genoteerd.

Het vergt concentratie zowel van de handler als van de hond om dit zo goed mogelijk uit te voeren. De weersomstandigheden spelen daarbij een rol:  wind, regen, zon, scherpe lucht,  maar ook alle afleiding om de deelnemers heen op het wedstrijdveld moeten genegeerd worden.

Aan de kampioenschappen namen 50 combinaties deel. Een aantal uit Duitsland en Nederland, maar vooral veel Belgische combinaties.  Op het einde van de dag was bleek dat  Arie met Jasmine 1e in young dogs de titel pakte met een super mooie prijs als aandenken. De tweede plaats was voor een Duitse combinatie, de derde plaats was voor een Belgische combinatie. Monique met Candy werden bij de veteranen tweede. Hier ging de eerste plek naar een Belgische combinatie en de derde plek ging naar Duitsland. Faith, Starlight en Feniks eindigden in de middenmoot van hun klasse.

In oktober bestaat hondenschool Endless Dog Fun 15 jaar. Dat wordt op 17 oktober gevierd op het terrein aan de Wieldijk 2 in Heenvliet, tegenover de jachthaven en Scouting Bernisse. Kom gerust langs op de open dag om kennis te maken met de gevarieerde Dog Frisbee sport. Super trots, een geweldig dag en veel ervaring opgedaan raden we iedereen met een sportief gezonde hond eens kennis te maken met deze gevarieerde dog frisbee sport.

Het erepodium van young dogs
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant