Foto's Peter de Jong

Abbenbroek heeft geen kind aan Hekelingen

Sport 130 keer gelezen

Hekelingen - Abbenbroek heeft zondag in het duel bij Hekelingen met 1-2 gewonnen, maar de inwoners van Bernisse hadden met veel grotere cijfers kunnen winnen. Hekelingen bood maar weinig tegenstand, vooral na rust vond Abbenbroek het ook wel goed. Al na drie minuten was het Kai Zeegers die Chris Harteveld zijn bal zag pakken. Drie minuten later gaf Zeegers de bal af op Kevin Dijksman en hij kon de gasten op een 0-1 voorsprong zetten. Na een klein kwartier had Abbenbroek de score moeten verdubbelen, na een misser bij Chris Harteveld kon Roy Verwijs de bal niet in het doel krijgen en kon Harteveld nog net de bal pakken. De kansen voor Hekelingen waren spaarzaam. Toch probeerde Kenneth Verweij het, maar doelman Matthew van der Linden stond op de juiste plek. Niet veel later was er een corner van Roy Verwijs die snoeihard en onhoudbaar achter Chris Harteveld werd binnen gekopt door Davey de Wolff. Niet veel later probeerde Marvin van de Ende het voor Hekelingen, maar doelman Van de Linden redde in twee keer. Voor rust waren er nog kansen voor Dennis Holsteijn en Kai Zeegers, maar doelman Chris Harteveld behoedde zijn ploeg voor erger

. Na de thee probeerde men het wel bij Hekelingen, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het team van René Milot niet. Ook Abbenbroek speelde een tandje lager. Na een klein uur was Davey de Wolff die te zelfzuchtig was en hij niet scoorde. Een kwartier voor het einde kon hij weer simpel oppakken, maar nu raakte De Wolff de lat. In de laatste vijftien minuten probeerde Hekelingen wel door te drukken, maar De Faria gaf de bal nog goed op Kenneth Verweij, maar hij liet een veel te slap schot los. Ook David Awad kreeg de bal niet in de touwen bij Abbenbroek. In de extra tijd was het Kevin de Faria die nog een treffer voor de statistieken maakte, maar het was toen al te laat voor Hekelingen om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. ‘Voor rust hadden wij te weinig kansen. Wij speelden om niet te verliezen en zij speelden voor de winst. Door persoonlijke fouten bij ons scoren zij. Wij wisten niet genoeg door te drukken’, meent René Milot namens Hekelingen na afloop. Dat er goals kwamen door twee fouten was niet de visie van Marco van Diën namens Abbenbroek. ‘Die tweede treffer zat er echt heel lekker in. Dat dit de zesde overwinning voor ons zou worden en dat we aan kop zouden staan, hadden we vooraf niet verwacht. We dachten dat we in de eerste periode onze sterkste tegenstanders zouden treffen. We hebben het eigenlijk zes keer niet moeilijk gehad, ook vandaag niet. We maken het ons na rust eigenlijk erg moeilijk. We speelden eigenlijk tegen onszelf. Dan wordt het nog wat grimmig. Dat heb je in een derby. Bij onze spelers komt ook tachtig procent uit Spijkenisse. Ze kennen elkaar allemaal. Wij hebben het goed gedaan tot op heden, we hebben in die zes duels slechts twaalf basisspelers gebruikt’, zegt Van Diën na afloop. Zondag speelt zijn ploeg tegen Voorwaarts. Hekelingen treft zondag de oude ploeg van René Milot DHZ. ‘Ik ken er niemand meer, maar we zullen om bij te blijven vanaf nu een goede reeks neer moeten zetten’, is de conclusie van de oefenmeester van Hekelingen.