Op de achtergrond kijkt Augusta Peaux toe.
Op de achtergrond kijkt Augusta Peaux toe. Foto: Foto-OK.nl

Zevende editie Augusta Peaux Festival

Algemeen 502 keer gelezen

Simonshaven - De afgelopen jaren vond het Agusta Peaux Festival plaats in de tuin van de voormalige pastorie van Simonshaven, het geboortehuis van dichteres Agusta Peaux.. Dit jaar vond het festival voor het eerst plaats in het Witte Kerkje, waarmee het de aftrap vormde van het Cultureel Podium in Simonshaven.

Wethouder Hamerslag die de zevende editie opende, kon zich de eerste keer in de pastorietuin nog wel te herinneren en dan vooral de uitbundige sfeer die er toen heerste. Een andere locatie geeft een andere sfeer, maar wel één die paste bij het thema van deze editie: verlangen. Voor Lesley Sandford, één van de organisatoren van de dag, is verlangen het delen en beleven van schoonheid.

Voor dit festival hebben 27 dichters maar liefst 53 gedichten aangeleverd, die ook gebundeld zijn. Een aantal van hen droeg tijdens het festival één of meerdere gedichten voor, en gaf ook aan hoe hij of zij aan de inspiratie kwam.  Willem Arends had enkele gedichten op muziek gezet en liet deze ter afwisseling horen en in de pauze speelde Jan Muileman op het orgel, iets wat hij al 49 jaar doet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant