Foto's Wil van Balen

Rozenburg verschaft zich lucht

Sport 106 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg is erin geslaagd om de 3-2 voorsprong in het restant van 32 minuten tegen NSVV met verve te verdedigen. De Rozenburgers wonnen het belangrijke duel uiteindelijk met 4-3 en klommen daarmee naar de elfde plaats van de tweede klasse D. NSVV is nu hekkensluiter. ‘Het was in dit stadium van de competitie een heel belangrijke overwinning,’ wees trainer Rob Vuik naar de benarde positie op de ranglijst. ‘We hebben weer een beetje lucht gekregen. Winnen we zaterdag thuis ook van Wieldrecht, dan sluiten we ons weer aan bij de brede middenmoot.’ De wedstrijd tussen Rozenburg en NSVV op het sportpark West, die enkele weken geleden na een kwartier spelen in de tweede helft vanwege een blessure van scheidsrechter Van de Haak werd gestaakt, was al na vijf minuten spelen in evenwicht door een treffer van Kelvin van der Giesen: 3-3. ‘Je merkt aan de spelers dat we in een moeilijke periode verkeren, lopen teveel naar achteren. Na die tegentreffer ging het gelijk op met een fellere tegenstander.’ Die felheid leverde bijna de 3-4 op van Peter Jan Cazander, maar doelman Stefan van Asperen stond op de goede plaats om naderend onheil te voorkomen. Rozenburg was nog niet gevaarlijk geweest, totdat Atif Boujddayn een uitstekende pass van Nick de Bil tegen de touwen schoot: 4-3. ‘Ik hoop dat we de angst door deze overwinning uit het lijf hebben gespeeld. De opluchting was groot. We zullen zaterdag van Wieldrecht moeten winnen om meer afstand van onderen te nemen en aansluiting te hervinden bij de middenmoot. Daar heb ik alle vertrouwen in, we zijn compleet, dus laten we onze schroom maar van ons afspelen,’ aldus Rob Vuik. De wedstrijd op sportpark West begint om 14.30 uur.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Vince Lissenberg, Gene Overkleeft, Elroy van Seventer, Rudy Fortes; Jordie de Groot, Stefan van Es, Kenan Ylmaz; Barry Morais, Atif Boujddayn, Nick de Bil.