Afbeelding
Foto: PR

Belang van Nissewaard maakt vuist tegen armoede

Algemeen 763 keer gelezen

Peter van der Velden ( Volkspartij Nissewaard ) en Henny Houps (beheerster van de populaire Facebook ‘weggeefhoek samen voor elkaar’) hebben de handen ineengeslagen en zijn tot een samenwerkingsverband gekomen om gezamenlijk een vuist te maken tegen de toenemende armoede in Nissewaard. Zij noemen deze samenwerking ‘Belang van Nissewaard’.

Henny helpt via de weggeefhoek al langere tijd mensen aan voedsel, kleding, bruin en witgoed. Zij probeert iedereen te helpen die tussen wal en schip valt omdat er geen inkomenstoets gehanteerd wordt. 

De twee initiatiefnemers vonden elkaar tijdens de actie ‘Nissewaard voor Limburg’ en ze hebben besloten om actie te ondernemen om mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank toch tegemoet te kunnen komen. Volgens Peter en Henny zijn er ruim 20.000 inwoners in Nissewaard die in armoede leven. Afgelopen jaar hebben 871 een voedselpakket gekregen via de voedselbank en dat aantal loopt nog steeds op. 

Wilt u meer weten over bovengenoemd initiatief en heeft u een Facebookaccount? Op ‘Belang van Nissewaard’ leest u meer en u kunt ook lid worden van de Facebookgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant