Volleyballers Bernisse behalen eerste seizoenzege

Sport 81 keer gelezen

Oostvoorne: De volleyballers van Bernisse hebben uitgerekend tegen Volley Voorne de eerste overwinning van het seizoen behaald. De mannen van playing/coach Edwin Ooms zegevierden in de Meanderhal in Oostvoorne met 1-3 (25-27, 19-25, 18-25, 25-23) over de Briellenaren. Het was overigens een zinderende wedstrijd, want in set één overleefde Bernisse liefst vijf setpoints en trok met 25-27 de set zelfs nog winnend over de streep. ‘We hebben met achterstanden van 9-3, 18-12 en 24-19 eigenlijk de hele set achter de feiten aangelopen, maar overleefde deze wonderwel.’ De Bernissers waren in de derby door deze meevaller intussen aardig warm gedraaid en kwamen door goed spel met setstanden van 19-25 en 18-25 zelfs op een 0-3 voorsprong. De vierde set was eveneens spannend, maar nu moesten de mannen van Ooms de eer laten aan Volley Voorne: 25-23 (1-3). ‘Dit was een nuttige en welkome overwinning. Bovendien goed voor het zelfvertrouwen,’ aldus Edwin Ooms. Bas Verweel had zich verkeken op de tijd en kwam pas voor het begin van de derde set De Witte Oliphant binnen waaien. De uitblinkers bij Bernisse waren diagonaalspeler Onno van der Knaap en buitenaanvaller Coert de Gier. Bernisse heeft de rode lantaarn in de regio Zuid eerste klasse A overgedragen aan DVO en is opgeklommen naar de achtste plaats in de brede middenmoot. Bernisse speelt aanstaande zaterdag om 19.30 uur in De Witte Oliphant tegen King Software Krimpen 3.

Bernisse (mannen): Edwin Ooms, Sander van Linschoten, Coert de Gier, Freddy Koetse, Bas Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap, Jaco Zaal, Bas Verweel.