DEE MOVE gaat de strijd om de titel niet uit de weg.
DEE MOVE gaat de strijd om de titel niet uit de weg. Foto: PR

Nissewaard in beweging

Algemeen 455 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. Deze week deelt Deborah Oudenhuysen haar passie voor haar sport dansen. 

Deborah is samen met Dennis de Haan het fundament van dansschool DEEMOVE in Spijkenisse. Met hun passie voor dans en muziek, geven ze iedereen de kans om hun talenten te ontwikkelen. Met veel enthousiasme bieden ze verschillende disciplines en dansstijlen aan voor jong en oud. Als we luisteren naar haar leerlingen, horen we vooral het plezier in dansen een enorme boventoon voeren. ‘Dansen is een passie, waar je al je creativiteit in kwijt kunt’, aldus Deborah’s leerlingen. 

Deborah en Dennis wilde niets liever dan iets neerzetten voor mensen, waarin men op zoek kon gaan naar de eigen creativiteit, om dit verder te kunnen ontplooien. Als we luisteren naar leerlingen is dit zeker gelukt. ‘Heerlijk kunnen dansen in je eentje of in een (grote) groep of de wens hebben om op een hoger niveau te kunnen dansen of op de grote podia te komen staan’, zijn uitspraken van de enthousiaste jonge leerlingen van Deborah. Dansen is een sport waarin er fysiek zwaar getraind wordt. Elementen zoals balans, techniek, choreografie, concentratie en het spelen met ritme, zijn onderdeel van de danssport. De allerfanatieksten trainen minimaal drie keer per week. Kijkend naar de vele dansdisciplines, is de keuze reuze, om iets te vinden wat bij je past. Precies wat Deborah aantrekt in deze sport. Voor ieder wat wils, voor jong en oud. ‘Dansen maakt blij’, aldus de dansdocent. Op haar dansschool is er voor de allerjongsten peuterdans en kidsdance te vinden. Zumba en straatdance is er evengoed te vinden. 

Kinderen op de basisscholen Annie M.G. Schmidt en de Maasoever in Spijkenisse, hebben extra geluk. Zij mogen vaak onder schooltijd al een sportieve les volgen bij Deborah of Dennis. ‘We geven les op meerdere scholen in Spijkenisse. Maar we hebben onze eigen vaste locaties bij de Maasoever en Annie mg Smit. We hebben de gymzalen daar verbouwd met spiegels’, aldus een trotse Deborah.

De leerlingen van deze dansschool hebben het al ver geschopt, als we dat zo mogen stellen. Zo zijn ze Nederlands Kampioen én kampioen Benelux geworden. Voor deze maand hebben de dansers een WK op het programma staan! Dansen is niet alleen conditioneel heel goed voor je gezondheid, maar het draagt bij aan je algehele ontwikkeling en je geluksfactor. Deborah en Dennis dagen je uit om wat moves te komen maken! www.deemove.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant