ZKV verzuimt door te drukken

Sport 89 keer gelezen

Bergen op Zoom: ZKV is op de Staakberg in Bergen op Zoom tegen laagvlieger Scheldevogels niet verder gekomen dan een 9-9 (4-4) gelijkspel. Toch was coach Arie Muis niet ontevreden over het resultaat. ‘Het was een leuke pot korfbal, gelijkopgaand met veel slordigheden aan weerszijden en voldoende kansen om de score naar een hoger gehalte te tillen,’ verklaarde Arie Muis het gelijkspel nader. De ploegen wogen in de eerste helft aardig tegen elkaar op en het was dan ook niet vreemd dat de eerste helft met een 4-4 stand werd afgesloten. De Zuidlanders leken in het tweede deel met een 4-6 voorsprong op te gaan voor de zege, maar Scheldevogels kwam terug tot 6-6 en van 6-8 wederom terug tot 8-8. Toen kreeg Scheldevogels op ruim één minuut van het einde een strafworp toegewezen en leek de nederlaag met een 9-8 achterstand onafwendbaar, maar met nog een halve minuut te spelen wees de Zeeuwse scheidsrechter wederom naar de stip, nu voor ZKV. Patricia Breederland hield het hoofd koel en wierp de bal ijskoud door de mand: 9-9. Patricia Breederland had toch al een groot aandeel in het gelijkspel, want zij scoorde met drie benutte stipballen, een vrije worp en een afstandschot liefst vijf maal. Rick Vermeer, Arjan den Bakker, Agnes van Meurs en Stefan Knoester scoorden de overige treffers. ZKV bezet in de vierde klasse J de vijfde plaats. De Zuidlandse formatie speelt aanstaande zaterdag om 15.30 uur op Groot-Nibbeland tegen Oranje Zwart/De Hoekse.

ZKV: Nicole van de Bie, Agnes van Meurs, Patrick Schols, Stefan Knoester; Rick Vermeer, Arjan den Bakker (65. René Ruighaver), Marjan Jongejan (65. Ramona Nieuwenhuizen), Patricia Breederland