Afbeelding

Geef fietsendieven geen kans. Gebruik altijd een tweede slot!

Algemeen 563 keer gelezen

Diefstal van fietsen, e-bikes en scooters komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om in Nissewaard inwoners te helpen het risico op diefstal te verkleinen, nemen de gemeente en de politie diverse maatregelen. De week van 6 september staat in het teken van antifiets/scooterdiefstal. Eén daarvan is een graveeractie. 

Op dinsdag 7 september van 10.00 tot 15.00 uur komt een BOA met politie naar de Markt om kosteloos fietsen te graveren. Uw fiets kan dan meteen geregistreerd worden. U krijgt dan ook uitleg hoe u uw eigen fiets goed tegen diefstal kunt beveiligen.

Op woensdagmiddag 8 september staan BOA’s en politie bij Scala Rietvelden, de Ring van Putten, de skatebaan en jongerencentrum Westdijk om fietsen te graveren en uitleg te geven hoe leerlingen hun fiets kunnen beveiligen. Op vrijdagmiddag 10 september gebeurt dit bij jongerencentrum Maaswijk.

Goed op slot zetten en registreren
De eenvoudigste manier om het risico op diefstal enorm te verkleinen is: zet uw fiets of scooter goed op slot. Het klinkt simpel, maar In de praktijk staat maar zo’n 10%van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met eenART-2 goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Dit kunt u eenvoudig doen via de App ‘Stop Heling’, die u kunt downloaden in de App Store of Google Play. Is uw fiets dan toch een keer verdwenen, kunt u aangifte doen. Dat is zinvol, want er worden regelmatig fietsen opgespoord die in het fietsdiefstalregister staan.

Geld terug op tweede slot
Wie in de actieweek een ART-2 goedgekeurd kettingslot aanschaft, kan 50% van het aankoopbedrag terugkrijgen, tot een maximum van 25 euro. De bijdrage is beschikbaar voor 100 sloten, OP=OP! Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente www.nissewaard.nl/tweedeslot. De vijftigste inwoner die zijn fiets dinsdag 7 september op de markt laat graveren, ontvangt gratis een tweede slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant