Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Koop Lokaal

Restaurant Plateau Eten & Drinken: ‘Blij dat we nog op de kaart staan!’

Algemeen 1.719 keer gelezen

In winkelcentrum ‘t Plateau in Spijkenisse kun je met familie, vrienden of collega’s terecht in het gezellige Restaurant Plateau Eten & Drinken voor een overheerlijke lunch of diner. Ze zijn zeven dagen in de week geopend en je kunt er vlak voor de deur gratis parkeren.

‘Ik heb de zaak in december 2019 overgenomen van de vorige eigenaresse’, vertelt huidige eigenaar Jochem Bal. ‘Daarna hebben we twee maanden verbouwd en zijn we in februari 2020 open gegaan. Door corona moesten we 16 maart weer dicht, mochten we 1 juni weer open, om vervolgens op 16 oktober weer dicht te moeten. Nu zijn we sinds april gelukkig weer open. We hebben een prachtig terras, want toen we dicht waren, hadden we mooi de tijd om deze onder handen te nemen. Natuurlijk had ik een andere start in gedachten, maar we zijn blij dat we die moeilijke periode zijn doorgekomen door het afhalen van eten mogelijk te maken en eten te gaan bezorgen. Zo zijn we dus op de kaart gebleven in Spijkenisse. Nu zijn we weer lekker bezig met eten, en dat alles in een huiskamersfeer. Dus waar we goed in zijn! We serveren lunch en diner en zijn dagelijks geopend van 11.00 tot ongeveer 22.00 uur.’

Veel mensen die eten thuis hebben laten brengen, zien ze nu weer terug in het restaurant. Bezorgen en afhalen doen ze niet meer. Jochem: ‘We hebben een professionele keuken waar twee koks in staan en we zijn dus niet echt ingericht op afhalen. Ik vind ook dat je daar dan eigenlijk een aparte ingang voor moet hebben. Bovendien ben ik van mening dat onze gerechten zich er niet echt voor lenen om in een zakje of doosje te doen. Onze hardloper bijvoorbeeld is een biefstuk in een pannetje jus. Maar we hebben ook ribeye, kabeljauw, zalm of zeeduivel. En die moet je als ze uit de pan komen, gewoon gelijk opeten. Voor de lunch hebben we ook een hardloper en dat is de Plateau lunchplank; een tomatensoepje, salade, kleine carpaccio, een mini sandwich en een mini broodje tonijn. Deze is voor twee personen, maar kan ook aangepast worden naar bijvoorbeeld drie personen of meer. Mensen komen speciaal hiervoor terug!’

Op het terras kunnen ze met de 1,5 meter regel zo’n 75 mensen kwijt en binnen ongeveer 50. Alles is vanwege corona nu namelijk wat ruimer opgezet. ‘Ook kunnen we in overleg weer gezelschappen ontvangen’, besluit Jochem. ‘Maar momenteel is het wel zo, dat als er gezelschappen reserveren, men toch liever graag op ons unieke terras wil zitten. En is het slecht weer, dan prikken we gewoon een andere datum!’

Plateau Eten & Drinken
’t Plateau 2
3202 GM Spijkenisse
Tel. 0181 - 612 882
info@caferestaurantplateau.nl
www.caferestaurantplateau.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant