Rody daagt je uit om ook te komen spelen bij De Kempvis.
Rody daagt je uit om ook te komen spelen bij De Kempvis. Privéfoto

Nissewaard in beweging

Algemeen 276 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit.

Deze week deelt Rody Poot uit Spijkenisse zijn passie voor de sport waterpolo. 

Rody is zevenentwintig jaar en voorzitter van de waterpolo afdeling bij zwemvereniging De Kempvis in Spijkenisse. Daarnaast is hij al negentien jaar zelf actief speler van waterpolo. Heel lang geleden speelde een klasgenootje van Rody ook waterpolo. Door hem is Rody deze sport gaan proberen. En we mogen concluderen dat na negentien jaar, het hem niet meer heeft losgelaten. 

‘Ik speel deze sport al 19 jaar en ik vind het nog steeds geweldig om samen met mijn teamgenoten een balletje te gooien, tactieken te oefenen in het water en wedstrijden te spelen waar je fysiek en technisch uitgedaagd wordt. Buiten het feit dat je niet kan staan, het is minimaal twee meter diep, is het belangrijk dat je met je team samen speelt in de verdediging maar ook in de aanval. Je zwemt dus constant heen en weer en ben je in full-contact met je tegenstander bezig’, zo vertelt Rody gepassioneerd.

De sport is bedoeld voor iedereen die van zwemmen en balsport houdt. De allerjongste beginnen met zes jaar bij de minipolo en met 10 jaar kunnen ze aan wedstrijden beginnen. Zelf traint Rody bij de senioren en traint twee keer per week, daarnaast speelt hij een wedstrijd. ‘Ik ben door de jaren heen een aantal keer kampioen geworden met mijn team. Zelf speel ik niet op een hoog niveau maar dat is niet erg. Bij de Kempvis is “recreatie” net zo belangrijk als “prestatief” spelen. Ik wil vooral plezier blijven houden in de sport. Als voorzitter komt daarbij dat ik dat plezier, maar ook de prestatie voor alle leden wil blijven vasthouden en verhogen’, aldus de sportieve Rody. 

De Kempvis is één van de grootste waterpoloverenigingen in de regio. Recreatief en prestatief vinden zij even belangrijk, er zijn veel activiteiten voor de jeugd zoals jaarlijkse teamuitjes, toernooien, feestavonden en een waterpolokamp. Rody zou deze sport aanprijzen als een supertoffe sport! Het is fysiek zwaar, maar je wordt op alle vlakken uitgedaagd. In zowel conditie, techniek, tactiek en teamsport. Rody en zijn waterpoloteam dagen je uit om wat spetters te komen maken! www.kempvis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant