Afbeelding
column

Kantoormedewerker: wat wil jij?

Column 195 keer gelezen

Dit is een oproep aan alle mensen die voor Covid-19 op kantoor zaten, daarna thuis gingen werken en waarvan het bedrijf of de organisatie nog geen idee heeft hoe het kantoor in de toekomst vorm te gaan geven. 

Specifiek voor die mensen is deze column vandaag! Want het is tijd voor actie. Dat zeg ik niet alleen tegen jullie, maar ook tegen mezelf. Want inmiddels werk ik al bijna anderhalf jaar veelal thuis, maar ik heb nog geen idee hoe dit richting de toekomst te gaan doen. Het lijkt nu niet zo, maar eens komt er toch een einde aan alle maatregelen. Misschien wel per 1 november, zoals ons demissionair kabinet afgelopen vrijdag aangaf. Dat is nog krap 3 maanden. Als we daarom nu niet gaan nadenken hoe we het straks willen hebben, is de kans dat we straks weer fulltime op kantoor belanden erg groot.

En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb daar geen behoefte aan. Begrijp me niet verkeerd, ook ik wil niet fulltime thuis blijven werken: ik mis de gezelligheid van mijn collega’s, de flauwe grappen en al het lekkers in de droppot. Maar ik vind het ontbreken van de reistijd en het veel flexibeler zijn in mijn werkdag erg fijn. Idealiter werk ik straks gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op andere plekken. En dat hoeft niet eens het kantoor te zijn, maar kan ook een leuke koffietent van een lokale ondernemer zijn waar ik afspreek met een collega. De tijd is aangebroken om dat gesprek met je werkgever aan te gaan. Want het gaat niet vanzelf. Dus kom op, mede kantoorwerkers! Ga het gesprek aan en geef aan wat jouw wensen zijn als het gaat om de toekomst.

Is jouw werkgever al bezig met het hybride, plaatsonafhankelijk, flexibel werken of hoe je het ook wilt noemen? Doe dan de test op www.ways2go.nl en kijk hoe ver jouw werkgever al is. Werkgevers die al heel ver zijn, komen in aanmerking voor een bronzen, zilveren of gouden award. Werkgevers die minder ver zijn, kunnen kosteloos hulp krijgen hoe bijvoorbeeld een regeling in te richten. Want zeg nu zelf: eigenlijk kunnen wij toch vrijwel overal werken? #Waarwerkjij?

Maureen van Leeuwen
Projectleider Mobiliteit Voorne-Putten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant