Afbeelding

Zuidland laat punten afsnoepen

Sport 86 keer gelezen

Kinderdijk: Zuidland heeft een unieke gelegenheid aan zich voorbij laten gaan om de punten bij De Zwerver weg te kapen. Doch de club uit Kinderdijk hield de buit met een 3-2 (0-1) overwinning toch in eigen huis. De ploeg heeft keihard gewerkt, waren twee klassen beter, hebben elf kansen gecreëerd tegen De Zwerver vier, maar staan toch weer met lege handen,’ baalde Tom Larssen van het dure verlies. Als je ziet dat De Zwerver zes punten heeft en wij één vind ik dat ongelooflijk, maar een feit is dat het gewoon niet wilt lukken. We scoren moeizaam en krijgen daarbij de goals kinderlijk tegen. We zitten er steeds zo dicht tegenaan, gewoon op de eerste overwinning te wachten. Gelet op de andere ploegen in de afdeling hoeven wij echt niet te degraderen, maar zullen dan wel een beetje meedogenlozer moeten worden om eersteklasser te blijven,’ aldus de trainer van Zuidland.

Zuidland begon overigens goed, legde de thuisclub hun wil op en dat leverde na ruim een halfuur spelen
de openingstreffer op van Quint van de Veerdonk, die na een prima aanval over links een teruglegger van Corly Bazoer tegen het garen jaste: 0-1. De Zuidlanders hadden de zege nog voor de thee veilig kunnen stellen, maar Runell Martis raakte na een knappe solo de lat en Jeffrey Duijnstee zag diens vrije
trap ook op de dwarsligger eindigen. De Zwerver boog de achterstand door doelpunten van Jort van Meerkerk en Alex Barnhoorn vervolgens in de eerste minuten in de hervatting om in een 2-1 voorsprong.  Daarna stapelden de kansen voor Zuidland zich op, maar Jeffrey Duijnstee (lat), Marcel van den Berg, Frank Molendijk en Robin van Buren met een kijker op drie meter kregen de bal niet tussen de palen. Halverwege de tweede helft viel na al de missers dan toch de verdiende
gelijkmaker door Marcel van den Berg, die een gepareerde kopbal van Randy de Macker in de rebound alsnog tegen de touwen werkte: 2-2. De Zwerver velde twee minuten voor tijd het vonnis over Zuidland doordat de bal via de lat gelukkig voor de voeten van Redouan El-Akchaoui belandde, die zijn voet slechts uit hoefde te steken voor 3-2. ‘Heel zuur, zwaar onterecht ook.’ Zuidland, dat de rij sluit in de eerste klasse C, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op Groot-Nibbeland tegen Pelikaan.

Zuidland: Kevin Bogarde; Mark Snijder, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Robert Michilsen (83. Romeo Rommy), Maurice Wolters, Clint van de Veerdonk (70. Robin van Buren); Runell Martis (75. Randy de Macker); Jeffrey Duijnstee, Corli Bazoer.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant