Foto's: Wil van Balen

Bernisse gelukkigste tegen Vierpolders

Sport 101 keer gelezen

Heenvliet: Bernisse heeft zich door een 2-1 (1-0) overwinning tegen Vierpolders nog net een plaatsje in het eerste rijtje van de vierde klasse F verworven. De formatie van interim-trainer Jan van Pelt, die de vakantievierende Peter Hoek op de bank verving, speelde in het fysieke duel niet groots maar hield daarmee de punten wel op het sportpark langs de Groene Kruisweg. ‘Vierpolders was fysiek wat sterker, maar we hebben weinig kansen gecreëerd. We hebben een moeizame, maar met hard werken een verdiende overwinning behaald,’ aldus Jan van Pelt. Na een halfuur spelen was de eerste Bernisser kans wel raak, toen Niels Molendijk uit een pass van Rick Onderstal doelman Peter van den Heuvel kansloos passeerde: 1-0. ‘Het ging niet echt naar mijn zin, dus heb ik de spelers tijdens de rust gezegd meer duels te gaan winnen om de wedstrijd winnend over de streep te trekken.’ Het speelbeeld bleef echter gelijk aan het eerste deel. Vierpolders kwam een kwartier voor tijd vanwege een rode kaart met tien te staan. Desalniettemin kwamen de bezoekers uit een vrije trap langszij: 1-1. Nadat de volle negentig minuten waren volgespeeld, plakte de leidsman er nog een ruime tien minuten aan vast. De in de laatste minuut voor Niels Molendijk ingevallen Jordy Smeets kogelde ver in blessuretijd een diepe bal vanuit het achterland op doelman Peter van den Heuvel, die het projectiel niet geheel onder controle kreeg, waarop de toegeschoten Michel Hiwat zijn Bernisse met een intikker aan de zege hielp: 2-1. ‘Daarna hebben we nog zeven minuten met de rug tegen de muur gestaan, maar verzuimden we in de counter de deur definitief in het slot te werpen.’ Bernisse wacht aanstaande zaterdag op het sportpark Oostbroek in Spijkenisse de derby tegen titelkandidaat SCO ’63.

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump, Admir de Kok, Roman Ardon, Jean Paul Kers; Frank Noordzij (46. Yuri Dubois), Rick Onderstal, Michel Hiwat, David Mulder; Marvin Kleibergen, Niels Molendijk (90. Jordy Smeets).