Afbeelding
Afb. pixabay.com

20 september: nergens meer 1,5 meter afstand

Algemeen 399 keer gelezen

Het kabinet neemt zich voor om vanaf 20 september de 1,5 meter afstand ook in de rest van de samenleving los te laten. Hiermee vervallen dan ook de meeste andere maatregelen. Nachtclubs en discotheken blijven in deze stap ook nog gesloten.

Vanaf 20 september moet er in de horeca, bij evenementen (zoals festivals en publiek bij sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) gewerkt worden met coronatoegangsbewijzen bij meer dan 75 personen. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Op een nog nader te bepalen datum zal het testen voor een coronatoegangsbewijs niet meer gratis zijn, maar zal er om een eigen bijdrage worden gevraagd. 

Om dit besluit te kunnen nemen en deze beoogde stap in september daadwerkelijk te zetten, vraagt het kabinet advies aan het OMT. De vaccinatiegraad en het verloop van het aantal besmettingen zijn daarbij van doorslaggevend belang.

Het streven is om het coronatoegangsbewijs (voor gebruik in Nederland) en de overige beperkingen te laten vervallen per 1 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant