Foto's Ben van Bloppoel

Abbenbroek laat punten niet liggen

Sport 46 keer gelezen

Schiedam – Abbenbroek is nog altijd ongeslagen na vier duels. De ploeg van Frans Schaap en Marco van Diën won zondag het duel bij Hermes DVS met 1-3. Deze stand was voor de Bernissers al bereikt in de eerste helft. Het was vooral de dag van Davey de Wolff, die alle drie de treffers voor zijn rekening nam. Na een klein half uur kon hij de bal achter de doelman van de Schiedamse gasten koppen. Drie minuten voor rust was het Glenn van de Graft die De Wolff goed bediende en op slag van rust was het Dijksman die zag dat Davey de Wolff zijn hattrick kon volmaken. Na de thee ging Hermes anders spelen en kwam Abbenbroek er niet meer doorheen. ‘De overwinning is meer dan terecht. Toch startte we het eerste kwartier niet goed. Het was erg mat. We hadden de tweede bal niet en na twintig minuten kwamen we meer in de wedstrijd. De eerste bal op het doel was na 27 minuten, een minuut later lag de eerste erin. Na rust waren wij zoekende. Zij hadden tactisch goed gewisseld. Zij waren daardoor dreigender en wij kwamen er voetballend niet meer uit’, zegt Marco van Diën na het duel. Zondag wacht het duel met Victoria 04, een tegenstander die nieuw is voor Abbenbroek.