Afbeelding

Wielernieuws

Sport 110 keer gelezen

Martijn Maaskant krijgt bij zijn nieuwe werkgever United Healthcare een belangrijke rol in de voorjaarsklassiekers, zo laat teammanger Mike Tamayo weten. De Zuid-Hollander kreeg geen nieuw contract aangeboden bij Garmin-Sharp. Bij zijn nieuwe werkgever wordt reikhalzend uitgekeken naar zijn komst. ‘We hebben altijd een aantal voorjaarsklassiekers op Belgische bodem in ons programma opgenomen en met de komst van Martijn hebben we nu een leider met ervaring en resultaten uit het verleden in de gelederen. Hij heeft in het verleden getoond een winnaar te zijn.’ De geboren Zuidlander was in 2008 vierde in Parijs-Roubaix en bezette diezelfde positie in de Ronde van Vlaanderen van 2009.


Spijkenisse - Rebecca Talen uit Spijkenisse gaat haar ploeg Rabobank-Liv/Giant aan het einde van het wielerjaar 2013 verlaten. Team-manager Koos Moerenhout heeft met acht van zijn huidige rensters overeenstemming bereikt over een langer verblijf bij Rabobank Liv/Giant. Naast kopvrouw Marianne Vos blijven ook Lucinda Brand, de Française Pauline Ferrand-Prévôt, Annemiek van Vleuten, Iris Slappendel, Roxane Knetemann, Thalita de Jong en Sabrina Stultiens. Anna van der Breggen komt over van Sengers Ladies Cycling Team.
 

Oosterhout- Rens Trommels (foto) heeft in de 57e Ronde van de Molen voor amateurs in Oosterhout een vijfde plaats behaald. De renner van PRC Delta kwam in de finale tekort om Wouter van Zanten (STMA) van de zege af te houden. Cas Graafmans (De Jonge Renner), Stefan Laurijssen (WN Princenhage) en Pascal Schoots (WV Princenhage) werden respectievelijk tweede, derde en vierde. Spijkenisser Jordi Talen (DRC de Mol) nestelde zich bij de junioren op de achtste plaats. Jordi van Loon, Stefan Kreder (Willebrord Wil Vooruit) uit Zevenhuizen en Wessel Zennipman (De Jonge Renner) bevolkten na
enige bedenktijd het podium. Chanella Stougje (RWC Ahoy’) uit Zuidland moest zich bij de junior-vrouwentevreden stellen met de hatelijke vierde plaats. Het winnende trio luisterde naar de namen Evy Kuipers (RTC Buitenlust), Corine van der Zijden (Jan van Arckel) uit Tienhoven en Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) uit Groot-Ammers). Delore Stougje besloot bij de nieuwelinge-vrouwen een goede race met een zevende plaats. De Zuidlandse uit de wielerstal van RWC Ahoy’ zag Paulien Koster van
Wielervereniging De Peddelaars uit Hoogeveen winnen. Nina Buysman (West Frisia) finishte als tweede en Celine van Houtum (WV Schijndel) stapte als derde mee op het podium. De Abbenbroekse Francine Kraaijenbrink uit de ploeg van PRC Delta France Limousin nestelde zich nog net bij de eerste tien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant