Kaia en Seppe tijdens de training.
Kaia en Seppe tijdens de training. Privéfoto

Nissewaard in beweging

Algemeen 422 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. Deze week deelt Kaia Looren de Jong haar passie voor haar sport canitrail. 

Kaia is van kinds af aan al een dierenmens. Het was dan ook niet vreemd, dat toen ze op zichzelf ging wonen, ze meteen een hond in huis nam. Seppe genaamd! ‘Ik ben met de hond gaan hardlopen. De hond moest toch uitgelaten worden, dus kon ik dit nét zo goed combineren met een actieve looppas. Twee vliegen in één klap’, aldus deze sportieve jongedame. Hierdoor is Kaia langzaam aan in aanraking gekomen met canicross en canitrail. Bij canitrail rent Kaia in samenwerking met de hond over onverharde paden door bossen en duinen. Samen met je hond loop je in teamverband. Mens met hond zijn een team! Maar ook met meerdere teams tegelijk is mogelijk. Op een canitrail evenement kunnen kinderen soms ook kennis maken met deze sport. Dan is een kidsrun mogelijk. Dit is met ouder, kind en hond. ‘Ik vind het heerlijk om buiten te zijn met de hond. Het is gezellig met een clubje en samen kun je zo je grenzen verleggen’, vertelt de fanatieke Kaia. 

Ooit werd er via canicross Rotterdam en omstreken een dog survivaltraining georganiseerd. Daar had Kaia zich met haar hond voor opgegeven. Sindsdien lopen Kaia en Seppe met verschillende leden uit verschillende streken een trail.’Het gaat om het genieten in de natuur samen met de hond. Het buiten kunnen zijn. Door heel Nederland en soms ook België. In de koudere maanden lopen we iets vaker dan in de zomer. In de zomer is het voor de hond al snel te warm’, zo legt Kaia ons vol passie uit. Getraind wordt er wanneer men dat zelf onderling afspreekt. Geen vaste tijden of roosters voor deze buitensport.  Kaia’s topprestatie ligt op twintig kilometer als langste afstand! ‘Bij canicross gaat het om snelheid, maar dat heb ik nog nooit gedaan’, geeft deze sportieveling aan. Voor Kaia draait het vooral om het plezier dat ze heeft in deze sport. En zij niet alleen natuurlijk, haar trouwe vriend Seppe beleeft er ook veel plezier aan. Niets fijner voor een hond, om heerlijk te kunnen rennen, volgens Kaia. Zodra de evenementen weer georganiseerd kunnen worden, wil Kaia gaan porberen om weer een aantal kilometers te gaan verleggen. Het is een conditionele sport in de buitenlucht, wat je samen met je hond kunt doen. Voor Kaia de ideale setting. Techniek is zeker ook van belang, daarom adviseert Kaia ook om op social media in contact te komen met andere lopers of de trainingen te volgen. Volgens Kaia is samen hardlopen echt zo veel leuker! Ze daagt zowel hond als baas daarom uit! www.canitrail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant