Foto: PullingPics.
Foto: PullingPics.

Hattrick voor Sledge Hammer

Sport 125 keer gelezen

Zele - Tijdens het Europees Kampioenschap Tractor Pulling in het Belgische Zele afgelopen weekend heeft het Oudenhoornse Sledge Hammer Team voor de vierde maal op rij het Europees Kampioenschap in de Two Wheel Drive klasse binnengehaald.

Linda Jonkman reed met haar No Illusion een perfecte eerste run van maar liefst 122,93 meter en was daarmee ruim 14 meter en meer voorbij haar concurrenten. Jan Luijendijk wist daarna de Sledge Hammer op 7 in plaats van 8 cilinders nipt over de floating finish lijn van 110 meter te sturen, wat betekende dat er alsnog finale gereden werd tussen No Illusion en Sledge Hammer. In de finale kwam No Illusion tot 99,22 meter, waarna Sledge Hammer met een frisse bougie en op 8 cilinders de Europese titel binnenhaalde met 106,58 meter.

Een week eerder was een tweede plaats in het Noord-Brabantse Bakel meer dan genoeg om voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen te worden. Drie maal op rij zowel Nederlands als Europees Kampioen, een prachtige hattrick voor het Sledge Hammer Team. De traditionele Sledge Hammer Open Dag wordt, als het aan het team ligt, ook dit jaar georganiseerd in Oudenhoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant