Feest: Zuidland wint voor de 3e keer op rij de Bernisse Cup met voor de 3e keer winnende strafschoppen.

Zuidland pakt Bernisse Cup

Sport 112 keer gelezen

Oudenhoorn - Zuidland heeft afgelopen donderdag voor de derde keer op rij de strijd om de Zes Kernen Bernisse Cup gewonnen. De favoriet versloeg in de kruisfinales Abbenbroek met 3-0 en fraaie doelpunten van de aanwinst op het Zuidlandse middenveld Runell Martes en spelmaker Jeffrey Duijnstee.

De finale op het veld van en tegen OHVV kwam al snel stil te liggen: een verdediger van OHVV kwam na 3 minuten ongelukkig ten val en raakte zwaar geblesseerd aan zijn schouder en werd met de ziekenwagen opgehaald. Zuidland herstartte voortvarend maar scoorde niet en kreeg in de 2e helft door een snelle counter van OHVV zelfs een doelpunt tegen. Jeffrey Duijnstee maakte uiteindelijk de gelijkmaker, de finale moest beslist worden met strafschoppen. De twee eerdere edities waren ook beslist met strafschoppen en beide keren won Zuidland. En het lukte de ploeg een derde keer. OHVV miste twee maal, waarna Frank Molendijk voor Zuidland de beslissende goal maakte. De eindstand van de Bernisse Cup 2013: 1. Zuidland, 2. OHVV, 3. Abbenbroek, 4. Bernisse, 5. PFC, 6. Simonshaven.