Afbeelding

Chanella Stougje geen topklassering op NK

Sport 124 keer gelezen

Chaam: Chanella Stougje (foto) is tijdens het Kampioenschap van Nederland voor junior-vrouwen op een teleurstellende elfde plaats geëindigd. De Zuidlandse uit de ploeg van RWC Ahoy’ probeerde de koers met haar ploeggenoten Marjolein van ’t Geloof uit Dirksland en de Rotterdamse Nicky Zijlaard alsmede de vice-Europees tijdritkampioene Floortje Mackaaij (WTC Woerden) en Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) zo lang mogelijk te controleren. Corine van der Zijden opende het bal en zag ook nog een tweede aanvalspoging mislukken. Met nog drie ronden voor de wielen trok Lotte Eikelenboom uit Hardinxveld-Giessendam alle registers open en kreeg de attente Kyara Stijns in haar wiel mee. De voorsprong liep gestaag op. De favorieten namen geen initiatief om de aanval af te slaan of zelf het voortouw te nemen. Zitten blijven en vooral naar elkaar kijken was het credo bij de ‘’talentvolle’’ meiden. De Amersfoortse Rosa Visscher probeerde, later met de versterking van hardrijdster Bianca Lust en Willeke de Jong, de meubelen nog te redden, maar de twee bleven vooruit waarop Kyara Stijns haar metgezel Lotte Eikelenboom, die dit seizoen notabenen voor het eerst op het podium stond, het nakijken gaf. Willeke de Jong (Meteoor Assen-Roden) nam bezit van podiumplaats drie en Chanella Stougje bolde als elfde over de streep.

Delore Stougje nestelde zich bij de nieuwelinge-meisjes nog net bij de eerste tien. De Zuidlandse van RWC Ahoy’. Francine Kraaijenbrink hield vanuit de tweede lijn constant het oog op een hoge klassering. De Abbenbroekse uit de stal van PRC Delta slaagde in haar opzet door haar goede race af te sluiten met een twaalfde plaats. Arianne Pruisscher hief haar handen reeds fier ten hemel alvorens zij de finishlijn passeerde. De renster uit Nieuw-Dordrecht hield in de massasprint met twee fietslengtes de tot favoriete gebombardeerde Maaike Boogaard en Danouk Bannink achter zich en behaalde daarmee in de Acht van Chaam de nationale titel bij de nieuwelinge-vrouwen binnen.


Tiel: Erik Meerkerk heeft in de derde Cityronde van Tiel voor amateurs/sportklasse een tiende plaats behaald. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta zag in de stad van Flipje nationaal kampioen bij de 40-plussers Pascal Schoots (De Batauwers) met de winaarsbloemen zwaaien en Brian Burggraaf (HRC Excelsior) en Remco Bertelink (WV Ede) op de plaatsen twee en drie plaatsnemen. Deltarenner Marijn Pijper klasseerde zich met de loodzware achtdaagse Craft Bike TransAlp nog in de benen op de negende plaats.


Stelen (B.): Jordi Talen heeft in de Belgische Omloop Geel-Stelen voor junioren een achtste plaats behaald. De Spijkenisser uit de formatie van DRC de Mol sprintte in de rit over 84 kilometer voor de zesde plaats naar de achtste klassering. De Belgen kleurden het podium. Thomas van Opstal (Kon. Balen) soleerde naar de bloemen, gevolgd door Joran Michielsen (De Dijlespurters Mechelen) en Lander Croonen (Hand in Hand Baal).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant