Ed Nobel staat bekend om de custom made trouwringen.
Ed Nobel staat bekend om de custom made trouwringen. Foto: PR

De impact van corona

Algemeen 632 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Ed Nobel, juwelier uit Spijkenisse met een atelier voor handgemaakte juwelen.

Ed Nobel heeft het bedrijf 33 jaar geleden opgezet. Begonnen vanuit een garagebox bij zijn ouders achter. Dat bleek al snel te klein. Waardoor werd verhuisd naar een grotere ruimte op de Copernicuslaan. Ook dit bleek snel te klein waardoor in het jaar 2000 een nieuw gebouw aan de Oranjelaan werd gebouwd. Het atelier is hier nog steeds gevestigd. Maar ook dit onderkomen werd de afgelopen jaren te klein.

`Wij hebben eind februari 2020 vol goede moed en zonder te weten wat ons te wachten stond met corona, de eerste paal geslagen op het Vredehofplein in Spijkenisse. Een maand later was alles anders met de corona pandemie. Maar in de bouw was gelukkig niks aan de hand. Dus was eind oktober de bouw klaar. Wij zouden afgelopen oktober openen, maar gezien alle maatregelen, hebben we moeten besluiten dit uit te stellen. Vandaar dat we nu nog aan de Oranjelaan zitten. We hopen aankomende september toch écht te kunnen verhuizen. Met het realiseren van het nieuwe gebouw tijdens de pandemie, hadden we meer tijd om dingen zelf te doen, en dat is het totaalplaatje zeker ten goede gekomen!’, vertelt Ed ons.

Het Nobel team bestaat totaal uit twaalf mensen met allemaal een passie voor hun vak. De corona maatregelen hadden in eerste instantie het volledige bedrijfsleven op de kop gezet. Het atelier op de markt in Hellevoetsluis werd voor een aantal maanden volledig stopgezet. Ondertussen moest het atelier in Spijkenisse, in de drukste maand van het jaar ook sluiten. ‘Het sluiten van het atelier zorgde voor flink wat opschudding, zeker ook omdat er nog tientallen orders lagen die nog gemaakt en opgehaald moesten worden. Het is even stilstaan bij wat er gebeurt, uithuilen en weer doorgaan. Zo hebben we met ons team er alles aan gedaan om alle orders af te maken, persoonlijk af te leveren en een volledige webwinkel op te zetten voor de feestdagen’, vertelt de bevlogen juwelier ons. De webwinkel kwam wel meteen gelegen om de verhuizingsuitverkoop te starten. Voor Ed was het belangrijk dat hij de boel zo goed mogelijk draaiende wist te houden.’ Gelukkig is dat ook gelukt. Doordat iedereen binnen ons bedrijf enthousiast heeft doorgewerkt’, aldus een trotse Ed. Vanachter de werkbank veranderde niks. Daar kon nog steeds met veel plezier en passie gewerkt worden. Het meeste heeft Ed het persoonlijke contact met de klanten gemist. Voor Ed heeft corona meer positief dan negatief gebracht. Het team is nog sterker geworden en veel nieuwe ontwerpen zijn uitgewerkt. ‘Ons custom made trouwringenmerk heeft veel nieuwe ontwerpen en alles is opnieuw ingedeeld en dat was al twee jaar de planning maar is nu gedaan’, zegt Ed.

Dat mondkapje vond Ed écht een ramp. Alles gaat bij hem om de persoonlijk aandacht en gezelligheid tenslotte. Ed is positief over de toekomst. Corona zal naar zijn zeggen, niet weggaan. Maar hij hoopt dat de angst verdwijnt en iedereen weer gewoon kan gaan leven! Hij vindt dat we ons leven niet mogen laten veranderen door corona. ‘De remedie is om er mee te leren leven om zo snel mogelijk terug te kunnen naar normaal’, sluit Ed af. www.ednobel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant