Afbeelding

Brons voor Janine van der Meer

Sport 148 keer gelezen

Jirikov (Tsjechië)- Janine van der Meer (foto) heeft in de tweede etappe van de Ronde van Tsjechië (UCI 2.2) voor elite-vrouwen een uitstekende derde plaats behaald. De in Abbenbroek woonachtige Vierpolderse kreeg in de rit over ruim honderd kilometer van en naar Jirikov bij de eerste beklimming te kampen met een lekke band, maar met een geweldige krachtsinspanning wist de 19-jarige renster van Futurumshop weer aan te haken bij de staart van het peloton. Janine van der Meer wrong zich door de omvangrijke groep naar voren om haar plaats aan het front weer in te nemen, waarop zij het in de sprint moest afleggen tegen de Australische winnaar Amy Cure en haar ploeggenote Mascha Pijnenborg.

Maasdijk: Michael Vingerling eindigde in de 59e Ronde van Maasdijk voor elite/beloften als vierde. De overigens goed rijdende winnaar van vorig jaar slaagde er niet in om dit kunsttukje in het Westland te herhalen. Nationaal kampioen bij de elites zonder contract Koos Jeroen Kers zegevierde net als in Honselersdijk door in een zinderende sprint uit een kopgroep van elf man achtereenvolgens de Westlanders Stefan Vreugdenhil en Jelle van der Marel naar het tweede en derde plan te verwijzen. Sjoerd Kouwenhoven het de Spijkenisser continentale wielerploeg van De Rijke-Shanks passeerde de meet als tiende.

Hendrik Ido Ambacht: Aron Kremer (Colba Superano Ham) is de zware val van enkele weken geleden in de Belgische wegklassieker Flèche Ardennaise kennelijk weer te boven, want in de Slag van Ambacht voor elite/beloften behaalde de voormalige renner van PRC Delta achter de iets rappere Ivar Slik (Rabobank Development Team) een tweede plaats. Kremer bevond zich in een kopgroep van acht man, die al snel in de koers tot stand was gekomen. Jack Vermeulen (Parkhotel Valkenburg) behaalde nog net voor Lars van de Vall en Spijkenisser Jaap de Man een derde podiumplaats.

Enter: Bas Stamsnijder uit de Spijkenisser continentale wielerformatie van De Rijke-Shanks heeft de Ronde van Enter voor elite/beloften op zijn naam geschreven. Stamsnijder behoorde in de finale tot een kopgroep van vier man, waarop de tijdritkampioen van het district Oost zijn fiets als eerste uit de laatste slingerde en vervolgens in zijn geboorteplaats in de sprint zijn hielen liet zien aan achtereenvolgens plaatsgenoot Delon Braamhaar, Almeloë Daan Schouten en Nick Kweldam uit Aalten.
Hoogkarspel: Yoeri Havik heeft na de ZLM Tour, de Himmerlandt Rund voor professionals in de Ronde van Hoogkarspel voor elite/beloften zijn derde seizoen zege behaald. De renner uit de Spijkenisser Continentale wielerformatie De Rijke-Shanks liet in de sprint van een vier man tellende kopgroep achtereenvolgens Roy Pieters (Schijf-Koopmans) uit Zwanenburg, ploeggenoot Ike Groen uit Tuitjenhorn en Utrechter Andy Knijpinga achter zich.

Tielrode (B): Chanella Stougje heeft in de Belgische Omloop van Tielrode voor junior-vrouwen beslag gelegd op de negende plaats. De Zuidlandse, die rijdt voor RWC Ahoy’, moest het in de 69 kilometer lange rit vanuit een omvangrijke kopgroep in de sprint afleggen tegen onder anderen het Nederlandse blok van Jan van Arckel met winnares Corine van der Zijden uit Tienhoven, Jeanne Korevaar uit Groot Ammers en de Belgische Lelly van der steen (Autoglas Wetteren/Group Solar). Stougjes Rotterdamse ploeggenote Nicky Zijlaard finishte als zesde.

Maren-Kessel: Lennart Reijtenbach uit Zuidland heeft in de 38e editie van de Wielerronde van Maren-Kessel voor jeugd categorie 6 weer een fraaie tweede plaats aan zijn erelijst toegevoegd. De Zuidlander van PRC Delta won achter de solerende winnaar Stijn Ruijter (Uithoornse WTC) de sprint van het peloton te winnen.

Driel: Reijtenbach finishte een dag later in de Theo Driessen Ronde van Driel als vijfde. De Zuidlander had in dezelfde categorie 6 ruim een halve minuut langer nodig dan de Vollendamse winnares Marit Raaijmakers en de Haagse Gaby Gieskens (Pedaalridders). Arjan Boshoven uit Spijkenisse behaalde in categorie 5 een fraaie derde podiumplaats. De renner van PRC Delta moest in de sprint zijn meerdere erkennen in winnaar Steyn Lamberink (Hardenberger WSV) uit Bergentheim en Hein Wittenberg (De Batauwers). Spijkenisser Jasper Kraaijenbrink, eveneens van PRC Delta, passeerde de streep als zevende. Lara Boshoven uit Spijkenisse legde in categorie 1 beslag op de zesede plaats. De renster van PRC Delta zag onder anderen de ongenaakbare Tim van de Poel zijn 27-ste overwinning van het seizoen boeken.

Harzé: Kevin Inkelaar heeft een negende plaats behaald in de Omloop van Harzé voor nieuwelingen. De Spijkenisser, die uitkomt voor PRC Delta, zag onder meer het Belgische trio Ward Jaspers, Jovany van Oudenhove en Nico Houtteman het podium bevolken.

Barneveld: Erik Meerkerk blijft zich bij de Masters 40+ nestelen in de toptien, maar snakt stilaan naar zijn eerste overwinning. De Zuidlander van PRC Delta finishte als zevende in de Wielerronde van Barneveld Masters 40+. Utrechter Andy Knijpinga (TWC De Kempen) mocht na een zinderende sprint gaan strijken met de hoogste eer, gevolgd door Matthieu Hendriks (WTC Woerden) uit Krimpen aan den Lek en André Kraan van GRTC Excelsior.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant