Young Nissewaard is officieel gelanceerd
Young Nissewaard is officieel gelanceerd Foto: Foto-OK.nl

Aftrap jongerenproject Young Nissewaard

Algemeen 603 keer gelezen

Afgelopen donderdag is het jongerenproject ‘Young Nissewaard’ bij Penta de Oude Maas geopend. Wethouder Wouter Struijk deed de aftrap. In aanwezigheid van onder andere wethouder Martijn Hamerslag en de directeur van het Penta de Oude Maas werd Young Nissewaard officieel gelanceerd.

Jongerenproject Young Nissewaard is opgezet in het participatieplatform OpenStad. De jongeren uit Nissewaard kunnen daar hun initiatieven indienen. Vervolgens kunnen andere jongeren stemmen op deze initiatieven. Het winnende idee zal daadwerkelijk worden uitgevoerd. De gemeente heeft maar liefst 10.000 euro tot haar beschikking voor het doorvoeren én uitvoeren van het best verkozen idee. Op deze manier kunnen jongeren zelf meebouwen aan een voor hen tof Nissewaard. Daarnaast is, op basis van het lokale sportakkoord, de doelstelling om zoveel mogelijk jongeren te enthousiasmeren voor een sport die bij hen past. Hierdoor is er een breed scala aan sportverenigingen en sportaanbieders die hun medewerking hieraan zullen geven. Een project voor, door en met jongeren! Uiteraard kent dit project onmisbare partners zoals High Five, Jongerenpanel Nissewaard, Nationaal Sportakkoord en het JOZ.

Meedoen

De gemeente Nissewaard vindt het belangrijk dat jongeren meedenken en meebeslissen over de plannen die in de gemeente worden uitgevoerd. Jongeren weten heel goed wat er nodig is in hun eigen omgeving. Alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar, die op het voortgezet onderwijs zitten en in Nissewaard woonachtig zijn kunnen meedoen. Op www.youngnissewaard.nl vind je alle informatie.

Jury

Op 25 september aanstaande, worden alle ideeën getoetst door een jury. De beste ideeën komen in een finaleronde. In deze laatste finaleronde kunnen de jongeren stemmen op wat volgens hen het beste idee is. Insturen van deze plannen en ideeën kan tot 17 september aanstaande. Van 26 september tot 1 oktober kan er dan gestemd worden en op 2 oktober zal de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt worden. Meer weten over sportinitiatieven binnen gemeente Nissewaard? Kijk dan op www.actiefinnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant