Marko Sigovic in actie. Foto: Dalia Fotografie.
Marko Sigovic in actie. Foto: Dalia Fotografie.

Geslaagd Sanda toernooi

Sport 301 keer gelezen

Heenvliet – Afgelopen zondag organiseerde sportschool Kam Lung een Sanda toernooi . Het deelnemersveld was gevarieerd: uit de regio, maar ook uit Bodegraven, Schoonhoven, Leiden en Dordrecht.

Van de organiserende sportschool deden alle afdelingen mee (Heenvliet, Rotterdam-Zuid en Lelystad). Daphne van Dinteren won haar partij in de -30 kg. Ook Bryanna Evertz won haar partij in de klasse -55 kg meisjes. Chelsey de Jong veroverde een derde plek in de poule meisjes -60 kg. Een derde plek was er ook voor Jeroen Schepman in de poule jongens -75 kg. Verder wist jong talent Luc van Slobbe zijn partij overtuigend te winnen en deed Marko Sigovic hetzelfde in zijn poule tot 65 kg. In dezelfde klasse werd Joey van der Plas tweede (Lelystad). Bij poule -80 kg werd Sander Westerdijk derde en Remco Moerland tweede. Bij de zwaargewichten (+90 kg) won Dennie Pinas van de afdeling Rotterdam-Zuid.

Helaas was er verlies voor Berry van der Stel, Kevin Kersten en Arno van Cooten, maar iedereen heeft een prima partij gevochten. De sfeer was goed en de sportschool kijkt terug op een geslaagd evenement.
Sanda is een zelfverdedigingskunst die ontwikkeld is in de jaren zestig in China. In de wedstrijdvorm zijn stoot- en traptechnieken en worpen toegestaan. Van oorsprong werden de toernooien gehouden op een platform dat een berg voorstelde.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant