Afbeelding

Overname ziekenhuis onhaalbaar

Actueel 81 keer gelezen

Spijkenisse - Uit de gesprekken tussen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en de mogelijke overnamepartners het Maasstad, het Ikazia en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is gebleken dat op inhoud steun is voor het regioplan met een nieuwe rol voor het Ruwaard maar dat de financiering een onoverkomelijk probleem vormt. Het plan is met deze partners van de baan.

Te groot risico
De partijen konden geen overeenstemming bereiken met de zorgverzekeraars om de basisfinanciering beschikbaar te stellen voor de komende periode. Dit geldt ook voor de financiële instellingen, waaronder banken en het waarborgfonds. De risico's zijn zonder die steun voor de drie betrokken ziekenhuis te groot. Het ziekenhuis gaat nu in gesprek met andere partijen.

Andere overnamepartijen
“Welke partijen dat zijn, kunnen wij in dit stadium nog niet melden. Maar we gaan vol vertrouwen een nieuw overnametraject in”, aldus bestuursvoorzitter Van Zoelen. “Wij hebben meerdere serieuze overnamekandidaten in beeld. We gaan een intensief traject in om het ziekenhuis voor de regio te behouden.” Het ziekenhuis blijft geopend en de zorgverlening gaat gewoon door. Zorgverzekeraars hebben de contracten met het Ruwaard voor de komende maanden verlengd. De zorgverzekeraars zijn nu in afwachting van een alternatief overnameplan.

Niet zelfstandig
Eind vorig jaar berichtte het Ruwaard van Putten Ziekenhuis dat het niet zelfstandig kon voortbestaan. Een overname is dus essentieel om de zorg in de regio Voorne-Putten te continueren. “Ik ben ervan overtuigd dat het ziekenhuis in de een of andere vorm blijft voortbestaan. Wij zien 100.000 patiënten per jaar. Het ziekenhuis sluiten zou niet alleen aanzienlijk meer reistijd betekenen voor onze patiënten. Het zou ook een enorme extra werkdruk vormen voor de omringende ziekenhuizen. Om aan de zorgvraag op Voorne-Putten te kunnen voldoen, moet een medische faciliteit in Spijkenisse behouden blijven”, vertelt
Van Zoelen.

Actie
De Spijkenisser gemeenteraad startte afgelopen week een actie voor het behoud van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De gemeente roept alle inwoners van Voorne-Putten op om een brief te ondertekenen en naar de zorgverzekeraar te sturen, om aan te dringen op behoud van het ziekenhuis.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant