De toeter gaat, dus trappen maar! (foto: Martin: M. Marcus)
De toeter gaat, dus trappen maar! (foto: Martin: M. Marcus) Martin M. Marcus

Wethouder toetert het verkeersexamen op weg

Algemeen 555 keer gelezen

Nissewaard - Wethouder Igor Bal toeterde afgelopen dinsdagochtend in alle vroegte het startsein voor het praktisch verkeersexamen bij CSB Het Anker in de Spijkenisser Maaswijk. 

Maar liefst 1200 Leerlingen van de meeste basisscholen in heel Nissewaard fietsten een veilige route in de diverse wijken en kernen in de gemeente. Op verschillende plekken langs de route werden zij beoordeeld op hun vaardigheden.

Echt Fietsen
‘Dit jaar was het weer mogelijk om echt de weg op te gaan’, zegt Ronald Wittenberg, de verkeersleerkracht. ‘Dus ook de leerlingen van groep 8, die vorig jaar door alle perikelen, geen examen konden doen. Zij hadden nu de kans om het felbegeerde papiertje toch in handen te krijgen.’

School op Seef
In de Maaswijk deden in totaal 180 leerlingen op hun eigen of geleende fiets mee. De gemeente vindt het verkeersexamen een belangrijk onderdeel in de verkeersopvoeding van kinderen en het sluit goed aan bij het programma SCHOOL op SEEF dat door de gemeente en de MRDH aan scholen wordt aangeboden. Daarom waren er in totaal vijf routes uitgezet, waardoor de kinderen in hun eigen wijk of kern het examen konden afleggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant