Afbeelding
Pixabay

Helikopter boven hoogspanningsverbinding

Algemeen 663 keer gelezen

RTEi Netherlands gaat in opdracht van netbeheerder TenneT van 19 juli t/m 6 augustus vogelmarkeringen aanbrengen aan de 150kV hoogspanningsverbinding die van Geervliet via Brielle naar Europoort loopt. Het doel is om de verbinding beter zichtbaar te maken voor vogels. Het bijzondere aan deze werkzaamheden is dat een helikopter wordt ingezet om de vogelmarkeringen aan te brengen. 

De inzet van een helikopter heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat geen betreding nodig is op percelen die onder de hoogspanningsverbinding liggen. Daarnaast is de tijdsduur aanzienlijk korter in vergelijking tot het werken vanaf de grond. Dit samen maakt dat de overlast als gevolg van de werkzaamheden wordt beperkt. 

Praktische informatie

De helikopter vliegt gedurende de uitvoerperiode op een hoogte van circa 70 tot 90 meter. Aan de helikopter hangt een bak waar monteurs in staan die de vogelmarkeringen aanbrengen. De monteurs zijn speciaal hiervoor opgeleid. De tijd die de helikopter nodig heeft om de werkzaamheden tussen twee masten uit te voeren, is twee keer 40 tot 55 minuten. Eén keer voor de linkerzijde en één keer voor de rechterzijde van de verbinding. Per dag wordt tussen 08:00 uur en 17:00 uur gevlogen. 

Contactinformatie

Heeft u klachten naar aanleiding van deze werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de Inspectie Leefomgeving en Transport op telefoonnummer 088 – 4890000 of per mail via aviation-approvals@ilent.nl. Klachten kunt u ook melden bij RTEi Netherlands via telefoonnummer +31 6 57 16 48 69.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant