Afbeelding

Nipt verlies voor Spijkenisse

Sport 207 keer gelezen

Spijkenisse - Het was voor de staf, de spelers en de supporters een grote vraag hoe Spijkenisse uit de periode van drooglegging, vanwege de coronaperikelen zou komen. Nou, de groen-witte schare kan gerust zijn. Spijkenisse, gehavend door de afwezigheid van talloze dragende krachten, verweerde zich behoorlijk, veelbelovend tegen Rotterdam Abangane. De ploeg verloor weliswaar met 3-4, maar trainer Marco van Rijn zag instemmend dat hij beschikt over een zeer talentvolle, jonge groep die in de toekomst ongetwijfeld gaat knagen aan de poten van de gevestigde orde.

Beide ploegen gebruikten de eerste tien minuten in de wedstrijd om zo goed en kwaad als het kon te wennen aan de, intussen voor voetballers onwennig geworden, omgeving. De gasten uit Rotterdam lieten zien dat hun ploeg was samengesteld uit voetballers die hun sporen verdienen in het voetballen en pakten als eerste de draad op. En, uitgerekend in die fase opende Spijkenisse de score. De eerste de beste aanval leidde tot een hoekschop van waaruit middels het hoofd van Julien Gret de bal in het doel verdween: 1-0.

Lang kon de thuisclub niet genieten van de weelde. Nagenoeg in de tegenaanval liet Abdenasser el Khayati zich zien, sneed ongrijpbaar door de Spijkenisser verdediging en rondde doeltreffend af: 1-1. De show van de bij FC Den Haag en Queens Park Rangers gelouterde Rotterdammer kreeg spoedig een vervolg. El Khayati dolde wederom de achterhoede en bracht zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Desondanks herpakte Spijkenisse zich wonderwel, toog indien mogelijk ten aanval en rook aan een treffer zonder te scoren. Met het rustsignaal leken de gasten de genadeklap uit te delen. In een standaardsituatie mocht de eeuwige topscoorder van Excelsior Maassluis, Daan Blij, een vrije trap nemen en krulde het leder langs de tevergeefs graaiende handen van doelman BJ Groenenboom.

Spijkenisse wist niet van opgeven en opende de jacht op tenminste resultaatverbetering. Daan Bourgonje toonde zich een snelle leerling. De middenvelder had goed gekeken bij het nemen van een vrije trap door Daan Blij en prikte eveneens de bal uit de standaardsituatie in het doel: 2-3.

Met de haven in zicht werd de pot alleen maar amusanter. Het spel golfde op en neer en kansen deden zich aan beide kanten regelmatig voor. Vanuit een terecht gegeven strafschop scoorde eerst Mounier el Allouchi de 2-4 en bekroonde Jawad Bellahsan zijn invalbeurt met zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club 3-4.

Spijkenisse wilde echter meer en kreeg nog mogelijkheden om langszij te komen. Daarvoor stond echter het vizier nog niet scherp genoeg. Het bleef 3-4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant