Afbeelding
Foto: Jean-Marc Kessely

SpijkenisseFestival strikt Snelle en Edsilia Rombley

Algemeen 2.747 keer gelezen

Spijkenisse - ‘Het gaat eindelijk weer gebeuren’, zijn de eerste woorden van wethouder Soeterboek over het SpijkenisseFestival dat op 27 t/m 29 augustus plaatsvindt. 

De organisatie heeft ook voor deze editie artiesten van naam en faam binnengehaald, zodat het plein tussen de Boekenberg en de Dorpskerk weer een ‘dampende, stampende massa’ kan worden, om de woorden van de wethouder maar te gebruiken. Op het plein is er plek voor 5500 mensen, die wel bij de entree moeten aantonen dat ze negatief getest zijn of een volledige vaccinatie hebben gehad. ‘Vanwege de toegangstesten, kijken we of we daar ook in Spijkenisse een mogelijkheid voor kunnen bieden’, geeft de wethouder aan. Op dit moment is de dichtstbijzijnde mogelijkheid Ahoy; de gemeente Hellevoetsluis onderzoekt de mogelijkheid om het testen ook in die gemeente mogelijk te maken. Ook moeten bezoekers zich bij de entree legitimeren. ‘Naar aanleiding van incidenten bij de vorige editie, hadden we al besloten dat iedereen tot 24 jaar zich moest identificeren, dus helemaal nieuw is dit nieuw’, legt Jelmer Houweling uit. ‘We maken een extra brede ingang met 6 poorten, maar kunnen niet voorkomen dat bezoekers in een wachtrij terechtkomen. Behalve controle van ID en toegangstest, nemen we bij jongeren tot 18 jaar ook een alcoholtest af. En ca. 100 meter na de ingang wordt iedereen streng gefouilleerd.’

De vrijdagavond is zoals vanouds de avond van de dj’s, die dit jaar het podium moeten delen met Snelle & De Lieve Jongens Band.

Net als voorgaande jaren zijn er op zaterdag- en zondagmiddag tal van muzikale activiteiten op het Marktplein. Puls, het lokale muziekplatform, verzorgt de optredens op de zaterdagmiddag.  Ook in de Boekenberg zijn diverse activiteiten. Het avondprogramma op zaterdag wordt verzorgd door Edsilia Rombley, René le Blanc en de Hottub Heroes. 

The Voice winnaar Dennis van Aarssen brengt op zondagmiddag een ode aan het tijdperk van de Swing. Hij wordt gevolgd door Suzan & Freek en de Wannabiezz.

Op zaterdag en zondagmiddag tussen 12.30 en 15.30 uur zijn er op het Theaterplein  (gratis) optredens en Meet and Greets voor kinderen met onder andere Woezel en Pip. Ook is er het Sprookjesconcert van Van Hoorne op de zaterdagmiddag. Het theater organiseert ook rondleidingen in het theater.

Op het Theaterplein en in de rest van het stadshart zorgen de winkeliers en horeca bovendien voor extra vertier tijdens het SpijkenisseFestival. 

Meer informatie over het festival is te vinden op https://spijkenissefestival.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant