Afbeelding
column

Warm hè

Column 182 keer gelezen

Zolang gewacht op de zomer, het wilde maar niet warm worden dit jaar. Tot en met de Pinksteren was het waardeloos! De fluisterboten zouden weer gaan varen dat weekend. Gelukkig is de Bernisse dan nog overdekt en daar was enig animo voor. De IJsvogel kon veilig droog onder de brug blijven liggen. Zo ook voor ons in de wijngaard, geen bezoeker te zien. Nu waren we dat al helemaal gewend na 1,5 jaar corona ellende maar toch, je hoopt op mooi weer en mensen over de vloer.

Nu enige tijd later is het ineens heet, droog en erg zonnig. Eerst nog wel lekker die 23, 24 graden maar nu tot 30 en zelfs meer weer ineens te warm. En vooral zo benauwd. Dus eigenlijk niet eens lekker meer, zeker niet als je nog moet werken. Er is zo’n spreekwoord, een goede boer klaagt altijd, dan zal ik wel een hele goede (wijn)boer zijn. En dan ook oppassen dat je niet verbrandt. In normale jaren bouw je wat weerstand op, word je langzaam aan bruin. Nu is het ineens van niets naar alles. Ik zag sommige cliënten bij ons in de gaard al kreeftenrood voorbij lopen, niet goed dus. Loop je al wat langer buiten krijg je last van boerenbont. Geen servies maar van die armen die plots overgaan van laten we zeggen reebruin naar TL wit. En als je al niet verbrand was, had je wel last van hooikoorts. Opgezwollen ogen, druipende neuzen, nee ook dat is niet leuk.

En dan is er ook nog een categorie die door te lang thuis werken een voorraad heeft opgebouwd. Geen geld of spullen of zo, nee een voorraad vet. Het overbekende zwembandje. En dat willen we nu juist niet als we gaan zwemmen. Ik hoorde al iemand zeggen ‘ik heb een loopbandje gekocht om m’n zwembandje kwijt te raken’.

Zo proberen we allemaal wat kwijt te raken, de CDA bijvoorbeeld is Omtzigt al kwijt geraakt. Baudet is alwéér een deel van zijn partij kwijt geraakt. En wij hebben met zijn allen het geloof kwijt geraakt dat we heel snel een nieuw kabinet hebben.

Laat ik maar stoppen met klagen, heeft toch geen zin. Het is mooi zo tegen de langste dag nog heel lang buiten te kunnen zitten in alleen een overhemd en korte broek. Warm hè, lekker toch!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant