Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Koop Lokaal

De specialisten van Voetcentrum Evina staan voor u klaar!

Algemeen 1.391 keer gelezen

Voor zowel medische als niet medische pedicure behandelingen, bent u bij Voetcentrum Evina aan het juiste adres. Heeft u voetklachten of klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten? Ook dan bent u bij hen van harte welkom.

‘Wij bestaan in Spijkenisse in deze vorm al vanaf 2005’, vertelt eigenaresse Ineke de Jong. ‘Toen hebben we ons in dit pand gevestigd aan het Noordeinde. Daarvoor had ik al heel lang een praktijk, want ik ben al begonnen in 1976. Eerst heb ik een praktijk aan huis gehad. Ik ben gestart als pedicure en daarna ook als podoloog. Mijn dochter, Eva Korving, is een opleiding gaan doen en zij is hier nu de medisch pedicure en ik ben de podoloog. Eigenlijk ben ik er zelf mee gestopt, maar ik ben nog wel eigenaar van de zaak. Sinds mei is er dan ook een andere podoloog bij en dat is Mark Jansen. En daar ben ik heel blij mee, want samen met Jampke Kraaijenbos hebben we nu dus twee pedicures in huis, waaronder één medisch pedicure en één register podoloog B. Bovendien is Jampke nu ook met de opleiding medisch pedicure bezig.’ 

Eelt, likdoorns of ingegroeide nagels aan uw voeten? Een pedicurebehandeling lost deze vervelende klachten op. De medisch pedicure is gespecialiseerd in nagelbeugels tegen het ingroeien, de diabetische voet en de reumatische voet. Dit gaat via de zorgverzekeraar. Een podoloog meet zooltjes bij de mensen aan, zoals steunzolen en therapiezolen en maakt ortheses (uitwendig gedragen hulpmiddelen). Ineke: ‘Deze mensen kunnen via de huisarts doorgestuurd zijn of ze hebben bepaalde klachten en zijn zelf op zoek gegaan. Voorbeelden hiervan zijn rug-, heup-, knie-, nek- en voetklachten en hielpijn. Of kinderen die problemen hebben met sporten doordat de groeischijven nog niet helemaal gesloten zijn. Gekeken wordt naar de stand van de voeten en de belasting. Als die niet goed is, kan dit gecorrigeerd worden met een zool. Onze podoloog heeft ook een drukmat. Hierop kun je zien hoe iemand loopt, dus of je de ene kant meer belast dan de andere. Zo worden de problemen direct veel duidelijker in beeld gebracht.’ 

Voetcentrum Evina is aangesloten bij Provoet. Hierdoor komen de behandelingen bij de medisch pedicure dus in aanmerking voor vergoeding. Ook zijn ze aangesloten bij Stichting LOOP en Kabiz. De behandelingen bij de podoloog worden dus ook vergoed. 

Nieuwsgierig geworden naar wat het team van Voetcentrum Evina voor u kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met hen op! 

Voetcentrum Evina
Noordeinde 21
3201 AK Spijkenisse
Tel. 0181 622 656
info@evina.nl www.evina.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant