Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Laatste kindergemeenteraad

Algemeen 622 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag werd in de raadzaal van het gemeentehuis de laatste vergadering gehouden van de kindergemeenteraad. 

De negentien kindergemeenteraadsleden mochten plaats nemen op de stoelen van de huidige raadsleden en presenteerden na twee jaar zittingstermijn hun ideeën en hun slotconclusies, tijdens het gesprek met de gemeente. Eerder gepresenteerde adviezen over thema’s zoals ‘fijn opgroeien’, ‘leefomgeving’, ‘duurzaamheid’ en ‘veiligheid’, voegden de kinderen samen in hun toekomstvisie op de gemeente Nissewaard. Wethouders Wouter Struijk en Igor Bal waren bij deze laatste vergadering van de kindergemeenteraad Nissewaard aanwezig. Beide wethouders hebben een reactie gegeven op de toekomstvisie van de kinderen betreffende hun eigen gemeente. De wethouders benadrukten meerdere malen, dat ze het gedachtengoed wat hieruit voort is gekomen, volledig steunen en zeker zeer serieus nemen. In de beleidsplannen van de gemeente Nissewaard, zal de visie van de kinderen worden meegenomen.

De vergadering werd voorgezeten door Renate van der Donk van `De kleine ambassade’; deze organisatie is gespecialiseerd in kinder- en jeugdparticipatie. Hun doel is (gedrag) veranderingen te bewerkstelligen, door middel van educatie, motivatie én participatie. Samen met de gemeente Nissewaard betrekken ze kinderen uit deze gemeente al jong bij beleidsvorming. Door bijvoorbeeld een kindergemeenteraad. Hierdoor worden kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar gebracht. Kinderparticipatie in gemeentebeleid wordt bevorderd en kinderen leren hoe je via het beleid van de gemeente een verschil kunt maken voor andere kinderen en volwassenen in hun omgeving.

Wethouder Wouter Struijk sloot de laatste vergadering af, met woorden van dank en sprak de hoop uit, tot het doorgaan van participatie binnen de eigen leefomgeving. Tevens kregen alle kinderraadsleden een certificaat uitgereikt van wethouder Struijk. Voor alle inwoners binnen de gemeente Nissewaard is er een speciale krant gemaakt om de filosofie van de kinderen te kunnen lezen. De krant heet `De Goed Nieuws krant’ en zal bij alle groepen zeven en acht van de basisscholen in Nissewaard worden verspreid. Evenals een lespakket voor op de scholen, waar de kinderen met elkaar verder kunnen praten over de adviezen van deze jonge gemeenteraadsleden. Binnen heel Nissewaard zal de `Goed Nieuws krant’ worden verspreid, zoals bij de Boekenberg, waar de krant kan worden afgehaald.

Nieuwe leden
Voor deze jonge raadsleden zit hun ambtstermijn erop. Maar er is al druk gesolliciteerd door kinderen uit de groepen zes van de basisscholen, voor een plek in de nieuwe Kindergemeenteraad. De wervingsperiode is inmiddels gesloten, met maar liefst 76 kinderen die hebben gereageerd! We zijn uiteraard erg benieuwd naar de nieuwe gezichtjes in deze veelbelovende nieuwe kindergemeenteraad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant