De Secret Bandits in actie.
De Secret Bandits in actie. Foto: PR

De impact van corona

Algemeen 243 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Michael Calame, een ondernemende DJ en producer uit Spijkenisse.

Michael is één van de twee dj/producers van Secret Bandits. Samen met Marc Trompper vormt hij dit DJ duo. Collega Marc is hierbij vooral gericht op het maken van muziek en Michael zelf is degene die alles creatief regelt. Te denken aan social media en het maken van hun eigen radioshow. In deze regio is het muzikale koppel begonnen. Met name gericht op het vermaken van het publiek tijdens het uitgaan of op bruiloften. Nadat ze begonnen met het maken van hun eigen nummers, veranderden de bruiloften al snel in clubs. Van de regio naar wereldwijd, een geweldige omslag. De heren deden in binnen en buitenland mooie ervaringen op en stonden op podia over de hele wereld. Tot de pandemie kwam, toen werd alles anders. Juist op het moment dat ze de volgende stap gingen maken in hun carrière, begon de opmars van Covid-19. Hun grootste zorg is dan ook dat deze kansen voor hen niet meer voorbij gaan komen, dat het stel door de gevolgen van de pandemie niet de internationale doorbraak kan gaan maken. `Geen optredens meer, niet met andere artiesten de studio in, het is een gemis, inmiddels al meer dan een jaar’, aldus de bevlogen Michael.

Dat waar beide heren dag en nacht in de studio hard voor werken, valt volledig weg. Toch willen ze niet bij de pakken neer gaan zitten en vinden ze het belangrijk om iets te blijven doen. Voor zichzelf, maar ook voor de fans. Vanwege corona is het duo begonnen met een livestream reeks` Secret Bandits & Friends’. Een wekelijkse livestream waarin ze live samen met een gast de beste muziek laten horen. `Dit is begonnen in Club Charlys in Rotterdam. Al snel werd dit een een livestreamtour op diverse locaties. Van Mini-World in Rotterdam tot Madame Tussauds in Amsterdam zijn decors van onze livestreams geweest’, vult de getalenteerde DJ aan.

Dit resulteerde in een enorme stijging aan volgers op social media, wat deze heren als een flinke opsteker beschouwen in deze moeilijke tijd. Mede door de livestreamtour merkten zij, dat vanuit verschillende organisaties de vraag naar een livestream optreden groot was. `In deze periode moeten we het daar vooral van hebben, om het publiek te laten zien wie we zijn en wat voor nieuwe muziek we hebben liggen’, zo legt Michael uit. Helaas kwam er aan de livestreamtour een abrupt einde, toen de avondklok werd geïntroduceerd en de lockdown strenger werd. Locaties begonnen af te zeggen. Uiteindelijk besloot het tweetal om de tour te stoppen. `De grootste tegenvaller was in Madame Tussauds, waarbij wij verplicht een mondkapje moesten dragen. In mijn optiek zorgt dat voor een mindere beleving en een lagere kwaliteit en dat laatste staat vooral nu voorop, samen met creativiteit’, sluit de DJ af. Goed nieuws, Secret Bandits & Friends keert namelijk terug deze zomer in samenwerking met LINQ FM. Meer weten Facebook.com/Secretbandits

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant