Afbeelding
column

Muziek

Column 217 keer gelezen

Na afgelopen week 3 avonden lang songfestival heb ik wel weer even genoeg muziek gehoord. Hele mooie muziek, ook minder, dan zeg ik het netjes, en verder heel veel pulp. Veel “het betere jatwerk” deuntjes die direct bekend voorkomen en acts die geënt zijn op vroegere jaargangen. Én heel veel herrie, heel veel show, heel veel lichtflitsen, vuurwerk, kleuren. Alles knalt door elkaar, als je niet epileptisch bent word je het wel. Na een avond kijken ben je blij als het voorbij is, je wordt er moe van. Slechts een enkeling valt op, steekt er boven uit.

Ik begrijp dat het moeilijk is origineel te zijn, er is in al die jaren al zo veel gemaakt aan muziek. Toch knap dat het iedere keer weer lukt een of twee nieuwe songs te componeren. Ach het was leuke reclame voor Nederland, buitenlandse toeristen kom alsjeblieft weer, we hebben zoveel moois. Al begrijp ik niet wat een zilverzandgroeve in Heerlen nu direct te bieden heeft. Voor Rotterdam was het natuurlijk top reclame. Moet wel want het mocht wat kosten. Doordat het een jaar uitgesteld moest worden en de zaal slechts met 3500 mensen gevuld mocht worden heeft het miljoenen extra gekost. Dan is het te hopen dat de komende jaren de stad vol loopt met toeristen. Dat al die hotels, pensions, B&B’s, campings en vakantieparken die volledig volgeboekt waren in 2020 iets terug kunnen verdienen. De toeristische en horeca sector heeft het zwaar te verduren gehad en dat is zonde want het zijn vaak kleinere bedrijven die het geld niet over de balk kunnen gooien. Laat er in de toekomst weer muziek zitten in die sector.

Dat is anders bij de overheid, dat bleek wel toen de rekenkamer bekend maakte dat het ministerie van VWS ruim 40% de uitgaven van 2020 niet kan verantwoorden, een bedragje van honderden miljoenen. Dat te veel materiaal heeft, dat tegen veel te hoge prijzen ingekocht is. Dat men niet weet waar een groot deel van de beademingsapparatuur gebleven is. Slechte organisatie! Ik begrijp dat het moeilijk was maar dit had toch niet voor mogen komen. Ik weet wel wie dat allemaal straks mag terug betalen, u en ik. Dat is toch wel hele slechte treurmuziek. Dan toch maar liever het songfestival, dat was allemaal wél heel goed georganiseerd en levert tenminste reclame op!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant