Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Grado Graveertechniek voor al uw graveerwerkzaamheden

Algemeen 1.521 keer gelezen

Grado Graveertechniek bestaat al sinds 1981. Het bedrijf heeft in de 40 jaar dat het bestaat een enorme groei doorgemaakt. Het ontzorgen van de klant, kwaliteit en snelheid staan centraal bij Grado.

Oprichter Dick Doolaard was grafisch sterk en goed met zijn handen. Toen hij destijds besloten had dat hij een onderneming wilde starten, sloeg hij de Gouden Gids erop na. Hij besloot dat het een graveerbedrijf moest worden en een buurman introduceerde hem bij een groot industrieel bedrijf, dat al snel gebruik maakte van de diensten van Grado. Het bleek een goede zet, want ook nu, dus 40 jaar later, staat Grado nog steeds bekend als een toonaangevend productiebedrijf voor de petrochemische industrie, scheepvaart en elektrotechnische bedrijven.

Na de overname in 1997 groeide het bedrijf gestaag, waardoor het pand aan de Oberonweg en later ook het pand aan de Curieweg al snel te klein werden. Het bedrijf is nu gevestigd aan de Pascalweg in Spijkenisse en is zich naast graveerwerk ook gaan toeleggen op nieuwere technieken op het gebied van (laser)graveren, print & sign werkzaamheden en verkeersmiddelen.

Transitiefase ‘Grado bevindt zich nu in een transitiefase’, vertelt Bastiaan Doolaard, de zoon van Ebert en Marion Doolaard. ‘Marcel Benner, de eerste medewerker en ik nemen namelijk geleidelijk het bedrijf over van mijn ouders en Don en Sonja Seltenrijch. In totaal zijn er momenteel 10 mensen werkzaam bij Grado. Graveren, lasergraveren, lasersnijden, lasermarkeren, full colour printen, de productie van (Safety)Sign en verkeersmiddelen behoren allemaal tot de werkzaamheden van Grado. Wij werken uitsluitend voor bedrijven. Onze focus ligt met het graveren voornamelijk op de industriële kant en met onze fullcolour sign producten zijn wij ervan overtuigd dat wij iets kunnen betekenen voor elk bedrijf. In 40 jaar tijd is Grado een begrip geworden als het gaat om graveerwerkzaamheden in de industrie in de Europoort, maar ook landelijk en zelfs internationaal weten honderden klanten Grado te vinden.’

Het moderne machinepark van Grado bestaat uit meerdere mechanische (CNC) graveermachines, laser-graveermachines, laser-markeermachines en een etsmachine. Zij werken voornamelijk met materialen zoals kunststof, aluminium en roestvrijstaal. ‘Met de sign afdeling kunnen wij voor elke ondernemer iets betekenen in de vorm van binnen- en/of buitenreclame’, vervolgt Bastiaan. ‘Een vlag, een complete display, gevelreclame, fullcolour print, bewegwijzering, logo’s; alles is mogelijk. Opdrachten worden onder andere verwerkt met onze net nieuw aangeschafte en meest duurzame fullcolour printer die op dit moment op de markt is en zo probeert Grado ook zijn steentje bij te dragen aan duurzaam ondernemen. Wij streven er naar de klant te ontzorgen en nemen de digitale opzet, de productie, afwerking en de oplevering graag uit handen.’

Voorbeelden Enkele voorbeelden van recente producten zijn: QR codes in kunststof platen, spuitmallen, reflecterende tankstickers, baniervlaggen, aluminium dataplaten, akoestische panelen en magneetfolie. Maar het grootste gedeelte van de werkzaamheden is nog steeds de productie van graveerwerk voor de industrie. Deze werkzaamheden bestaan uit de productie van panelen, dataplaten, waarschuwingsborden en meer aanverwante producten, waarbij de afnemers vaak industriële bedrijven zijn. Daarbuiten zijn zij zich in de laatste jaren steeds verder gaan ontwikkelen op het gebied van sign producten voor de buiten- en binnenreclame en veiligheidssignalering. En elke opdracht, groot of klein, is belangrijk voor Grado.

Meer informatie of een offerte Bent u op zoek naar een bedrijf dat kwaliteit levert en toch snel en accuraat uw opdracht uitvoert en zijn afspraken nakomt, dan bent u voor al uw graveer- of sign opdrachten bij Grado aan het juiste adres. Grado heeft een ruime voorraad aan materialen en door de jarenlange contacten met vaste leveranciers is Grado in staat om ook grotere opdrachten op korte termijn te kunnen produceren en leveren. ‘Mede door ons uitgebreide machinepark gaat het grootste gedeelte van de orders nog dezelfde dag de deur uit!’, besluit Bastiaan.

Een offerte aanvragen bij Grado is altijd vrijblijvend. Deze kan aangevraagd worden via www.grado.nl of via info@grado.nl. Voor verdere vragen zijn zij natuurlijk ook telefonisch te bereiken via 0181 644 805.

Grado Graveertechniek
Pascalweg 8a
3208 KL Spijkenisse
Info@grado.nl
0181 644 805

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant