Afbeelding
Column

Testen, maar dan anders

Algemeen 278 keer gelezen

We doen het allemaal: even met de auto boodschappen doen, want die zware tassen aan je fietsstuur is geen pretje, een pakketje laten bezorgen en vervolgens weer retour zenden, de kinderen 3 straten verder met de auto ophalen van school of de opvang. Ik maak mij er net als vrijwel iedereen met een auto ook schuldig aan. Het is toch even makkelijk als het regent of als je heel weinig tijd hebt. 

Het is ook de reden dat het weer steeds drukker wordt op de weg. De files keren langzaam maar zeker terug. En als we allemaal niets doen, staan er wellicht straks meer files dan ooit tevoren. Natuurlijk doen we, als De Verkeersonderneming, al van alles. Reizigers kunnen gebruik maken van probeeracties en kortingsregelingen. Bedrijven ondersteunen we met mobiliteitsadvies, probeerpools, thuiswerken en het anders inregelen van beleid. Logistieke bedrijven helpen we door de logistiek efficiënter in te richten, zodat er uiteindelijk minder vrachtwagens in de spits op de weg rijden. 

Daarnaast hebben we ook een startup programma: Mobility Lab. Dit programma is een samenwerking met provincie Limburg en SmartwayZ.NL en geeft ieder jaar startups, op het gebied van mobiliteit, de ruimte om zich te bewijzen. Zo is bijvoorbeeld de deelscooter Felyx voortgekomen uit Mobility Lab. Ook dit jaar hebben weer veel startups zich gemeld. Maar om hun prototype in de praktijk te kunnen testen, zijn we op zoek naar launching customers en burgerinitiatieven! Ben je een ondernemer en heb je een mobiliteitsuitdaging zoals een parkeerprobleem, inzetten van elektrisch vervoer of het anders inrichten van het mobiliteitsbeleid? Meld je dan aan bij het Mobility Lab! We zijn niet alleen op zoek naar bedrijven. 

Misschien woon jij in een wijk waar behoefte is aan deelmobiliteit, maar weten jullie niet zo goed waar te beginnen of hoe dit te organiseren. Ook dan ben je van harte welkom bij Mobility Lab. Maar wacht niet te lang, want de startups staan te springen om aan de slag te gaan. Kijk dus gauw op www.mobilitylab.nl en meld jouw burgerinitiatief of mobiliteitsuitdaging en wie weet heb je straks een flitsende oplossing binnen handbereik!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant