Afbeelding
Buiten gewoon groen

Wie maait de rotonde?

Algemeen 576 keer gelezen

In deze rubriek Buiten gewoon groen vertelt waterschap Hollandse Delta iedere week iets actueels over de prachtige natuur in onze omgeving. Hollandse Delta verzorgt veel natuur buiten de bebouwde kom.

Wie maait de rotonde?
Heel Nederlandland telt meer dan 5.000 rotondes. In ons gebied onderhoudt waterschap Hollandse Delta twaalf rotondes: één in de Hoeksche Waard, negen op IJsselmonde en twee op Voorne-Putten. We houden het gras kort zodat iedere weggebruiker voldoende zicht op het verkeer heeft. Wij maaien de rotondes daarom om de zes weken. Je zou er haast draaierig van worden.

Bosmaaier of zitmaaier
Het maaien van de rotondes past niet in het schema van de aannemers die de bermen maaien. Daarvoor zijn hun maaimachines te groot. Hollandse Delta maait de rotondes met een bosmaaier of een zitmaaier. We combineren dit maaiwerk met ander onderhoud aan het groen in de buurt.

Wegbeheerders
Het waterschap is niet de enige wegbeheerder. In ons gebied zijn er vier soorten beheerders van wegen en rotondes. De gemeentes binnen de bebouwde kom, het waterschap daarbuiten in de polders, provincie Zuid-Holland de grotere doorgaande N-wegen en Rijkswaterstaat de snelwegen. Wilt u weten wie uw weg beheert? Kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/kaarten/wegbeheerders

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant