Afbeelding

Scouting Ruwaard van Puttengroep: veel meer dan knopen leggen en fikkie stoken

Algemeen 1.027 keer gelezen

Zaterdag 15 mei 2021 heeft VOOR Nissewaard haar “Tour door Nissewaard” afgetrapt met een werkbezoek aan Scouting Ruwaard van Puttengroep. Al sinds 1964 is de Ruwaard van Puttengroep gevestigd in het Hartelpark in Spijkenisse-Noord. De vereniging telt zo’n 150 actieve leden (waarvan 100 jeugdleden) en heeft iedere zaterdag weer als doel een uitdagend programma neer te zetten voor jong & oud.

Op hun idyllische, bosrijke plek tussen De Ommering en de McDonald’s werden zij gastvrij ontvangen door groepsbegeleider Stefan Beghtel. Zelf 29 jaar lid en vanaf zijn 7e begonnen bij de scouting. Zijn collega Chris de Lange sloot ook aan. Zodra je hun terrein opstapt en de enthousiaste gezichten van alle vrijwilligers en scouts ziet, dan merk je direct de saamhorigheid en het respect dat zij voor de omgeving/natuur (èn elkaar) hebben. Van een klimbos tot een vuurplaats en van een geweldig speeltoestel voor de kleinste tot een gezellige, overdekte zitplaats met openhaard voor de oudere leden. Alles gebouwd en onderhouden door de vele vrijwilligers. Een fantastische, inspirerende plek voor jong en oud die elke Nissewaarder een keer bezocht moet hebben.

Naast dat de leden veel buiten aan het ravotten, leren en spelen zijn, ligt de nadruk van de scouting vooral op de sociaal maatschappelijke vorming van de leden. Van kleins af aan leren de Bevers (jongste scouts) al samen te werken, voor elkaar klaar te staan en iedereen te accepteren zoals hij/zij is. Deze leerlijnen breiden zich, naarmate je ouder wordt, steeds verder uit, waardoor je in het dagelijks leven veel profijt hebt van je lidmaatschap van de scouting.

Naast alle bovenstaande activiteiten, zien we de scouts ook vaak als vrijwilligers bij evenementen in de gemeente. Zo zijn ze ook actief betrokken bij de organisatie rondom Koningsdag en zichtbaar aanwezig bij het Vliegerfestival en diverse herdenkingen op 4 mei.

Voor hen ging er echt een hele nieuwe wereld open, die hen positief verraste. Met dank aan het gepassioneerde verhaal van Stefan en Chris. Scouting verdient een prominentere plaats binnen het sociale verenigingsleven.

Scouting Ruwaard van Puttengroep is een vereniging waar wij in Nissewaard al ruim 50 jaar enorm trots op mogen zijn. Ze nodigen dan ook iedereen uit om zelf te ervaren dat scouting cool is.

Kijk voor meer informatie ook op https://www.scoutingrvp.nl/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant