Afbeelding

Hidde Douma (24) kandidaat-raadslid PvdA Nissewaard

Algemeen 1.389 keer gelezen

De 24-jarige Hidde Douma uit Zuidland heeft zich gemeld als kandidaat raadslid voor de PvdA Nissewaard in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

Douma wil zich hard maken voor gelijke kansen in Nissewaard. “De Haagse neoliberale wind heeft de kloof tussen arm en rijk de afgelopen jaren alleen maar groter gemaakt. Het is aan ons om hier juist ook lokaal aandacht voor te hebben”, aldus Douma. 

Volgens Douma is de PvdA bij uitstek de partij met diepe wortels in de samenleving met leden die weten wat er speelt. Douma wil ook jongeren betrekken bij de politiek, want juist zij worden nog wel eens vergeten. Zo wil Douma aandacht vragen voor starterswoningen. Bijvoorbeeld in de kernen, zodat jongeren uit de kernen ook in de kernen kunnen blijven wonen. Verder vindt Douma het thema natuur van groot belang. Zo wil hij dat de natuur zoals de parken rondom Spijkenisse en de gebieden langs de Bernisse beschermd blijven. “Mensen die wonen in een groene omgeving zijn nu eenmaal gelukkiger”, aldus Douma.

Douma heeft de afgelopen periode zelf ook de handen uit de mouwen gestoken door zwerfafval opruimacties te organiseren namens de PvdA Nissewaard. De komende periode zal hij hier verder invulling aan blijven geven, zodat Nissewaard netjes en schoon blijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant