Het bezoekerscentrum op Tiengemeten.
Het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Foto: PR

Tiengemeten weer beperkt open

Algemeen 300 keer gelezen

Zaterdag 8 mei heeft Natuurmonumenten weer de deuren geopend van Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten. Op dinsdag 11 mei gaat ook het Bezoekerscentrum op het eiland weer voorzichtig open.

Voorzichtig, want de gezondheid van de vrijwilligers, werknemers en bezoekers staat voorop. Dat betekent dat Natuurmonumenten nog niet alles meteen opent zoals het normaal zou zijn. Zo wordt voor koffie/thee doorverwezen naar het terras van Gasterij de Gezusters en zijn alleen de toiletten in het openbare deel van het Landbouwmuseum in gebruik. Om het aantal bezoekers in het Bezoekerscentrum te kunnen monitoren gaat Natuurmonumenten werken met emmers. Bij de kassa van Speelnatuur kan één persoon afrekenen, terwijl de anderen van het gezelschap meteen worden doorgesluisd naar het 4,5 hectare grote speelterrein. De capaciteit op de pont is beperkt tot 30 bezoekers per uur, waarvoor vooraf online een pontkaartje gekocht moet worden voor de dag en het tijdstip van overvaren. Natuurmonumenten vraagt haar bezoekers bij een bezoek aan Tiengemeten zich te houden aan de basisregels van het RIVM.

De pont vaart weer voor bezoekers. De pont is letterlijk de plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom heeft Natuurmonumenten maatregelen rondom de pont genomen. Zie voor informatie www.nm.nl/pont.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant